Teknolojinin Geldiği Nokta

Egitim

Microsoft Outlook 2007 E-Mail Kurulumu

Microsoft Outlook 2007 E-Mail Kurulumu

Outlook 2007 E-Mail Kurulumu resimli olarak anlatmak istedik. Aşağıdaki kurulum aşamalarını takip ederek e-postalarınızı Outlook 2007 üzerinden kullanabilirsiniz.

 

1. Adım:Outlook 2007 E-Mail Kurulumu ilk ayarı  ana menüsünden Araçlar menüsü altında bulunan Hesap Ayarlarını açınız.

 

outlook 2007 e-mail kurulumu

2. Adım: Yeni  (Yeni e-posta hesabı ekle) kısmına tıklıyoruz ve açılan ekrandan “Microsoft Exchange, POP3, IMAP veya HTTP” seçeneğini işaretliyoruz.

outlook 2007 e-mail kurulumu

3. Adım: En altta bulunan Sunucu ayarları el ile ayarlama bölümünü seçerek ileri butonuna basıyoruz.

outlook 2007 e-mail kurulumu

 

4. Adım: En üstte bulunan İnternet e-posta seçenegi ile devam ediyoruz.outlook 2007 e-mail kurulumu

5. Adım: Kurmak istediğiniz e-posta adresine ait bilgileri giriyoruz. Aşagıdaki görselde test hesabı bilgileri görünüyor. Bu bilgileri kendinize göre değiştirmeniz gerekiyor. Arıdndan Diger Ayarlar bölümüne tıklayınızoutlook 2007 e-mail kurulumu

6.Adım: Giden Sunucusu kısmına gelip en üstte bulunan Giden sunucum (SMTP) için kimlik doğrulama gerekiyor seçenegin işaretleyip Gelişmiş kısmına tıklıyoruz.

outlook 2007 e-mail kurulumu

7.Adım: Bu Kısımda resimde görünen Giden sunucusu (SMTP) kısmını 587 olarak değiştiriyoruz. Bu değişikligi yapmanızın nedeni ADSL kullanıcıları için 25 portunun kapatılmış olmasıdır.

TTNET ADSL Kullanıcıları için önemli uyarı:
Türk Telekom, SPAM trafiğini azaltmak amacıyla yeni bir uygulama başlatmaya karar vermiştir. Uygulama kapsamında TTNET, dinamik IP kullanan ADSL kullanıcılarının 25. porttan mail gönderimine izin vermeyecektir. Mail gönderimleri için, 25 numaralı port yerine 587 numaralı port kullanılacaktır. Bu uygulamadan olumsuz etkilenmemek için, kullandığınız mail programında hesap ayarlarınızın Giden Sunucu portunu 587 olarak değiştirmelisiniz!

Mail Kopya Ayarları

Maillerinizin bir kopyasınında sunucuda tutulmasını istiyorsanız. İletinin bir kopyasını sunucuda bırak secenegini işaretleyip sunucudan 10 gün sonra kaldır secenegini seçmemeniz gerekiyor. Bu seçili olursa 10 günden eski mailler sunucudan silinecektir. Bunu mail saklama koşulalarınıza yada aldıgınız host hizmet limitlerine göre ayarlayabilirsiniz. Sunucuda sakladıgınız mailler web alanıza dahil ise kapasite sorunu yaşamanıza sorun olabilir. Konuyu sistem yöneticinizle paylaşırsanız en stabil kullanıma karar vermenize yardımcı olacaktır. Kullanım tamamen size kalmış bir durumdur.  Ardından tamam ve ileri dediginizde Outlook 2007 E-Mail Kurulumu işlemini tamamlamış olacaksınız. Outlook 2007 ayarlarında bir sorun oluşmadıysa E-postanızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

outlook 2007 e-mail kurulumu