Teknolojinin Geldiği Nokta

Hosting Paketleri

Hosting terimini kısaca anlatalım. Bir web sitesine ait yazılar , resimler , sayfalar dökümanlar  , veritabanları ve e-posta hesablarının internet kullanıcıları tarafından erişilebilir olması gerekir. Erişilebilirlik için tüm bu verilerin sürekli açık olan bir sunucu bilgisayarda tutulmasıdır. Host barındırmak anlamındadır. Verilerinizin başkaları tarafından barındırılmasını ifade ediyor. Barındırma hizmetlerini iki ana grupta toplayabiliriz. Paylaşımlı (Shared Hosting) ve Bayi (Reseller Hosting)

Paylaşımlı Hosting (Shared Hosting)

Bu hizmette tek bir sunucu bilgisayar üzerinde bant genişliği ve donanım gücünün yeterli gelecegi kadar web sitesi barındırılabilir. Evde ofiste kullandıgınız bilgisayarlarda 50 adet web sitesi barındırabilirseniz. Sunucu dediğimiz bilgisayarlarda 500 adet web barındırma yapılabilir. Bu sayı makinanın donanım ve barındırıldıgı ortama göre çok daha arttırılabilir. Paylaşımlı hostlarda disk performansı , network hızı,  web server vb. konfigurasyonun doğru yapılması devamlılık ve verimlilik degerlerinde değişiklik gösterebilir.

Örnek ile anlatmak gerekirse apache diye bildigimiz web servisi ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir yazılımdır. Fakat bu yazılımın  stabil çalışması için ortalama bir limit vardır. Donanım ve network olarak güçlü sunucu alt yapısında ram ve cpu nekadar fazla olursa olsun  200-300 arasında web istegine cevapverebilir. Daha fazla istek gelirse performans sorunları ortaya çıkar. Barındırma hizmeti aldıgınız sunucuda 500 adet web sitesi oldugunu düşünürseniz. Bu sitelere ulaşan ziyaretci sayısı biraz arttıgında Apache sorun teskil edebilir. Web sitem yavas acılıyor gibi şikayetleriniz olacaktır. Sayfalarda gezerken zorlanabilirsiniz. Bu gibi durumlar için host saglayıcılar daha profesyonel bir web servisi kullanabilir.

Örnegin Litespeed . Aynı durum Mysql sorguları içinde geçerlidir. Mysql sorguları hızlı dönüş yapamazsa site yavas çalışacak ve kullanıcılar bu durumdan rahatsız olacaktır. Web sitesi üzerinden ticaret yapanlar için bu durum hoş olmaz. Aksine sizlere para ve itibar kaybettirebilir. Kısaca Statik sayfalar için paylaşımlı host hizmeti kullanabilirsiniz. Fakat performans gerektiren web tasarım ve projeleriniz için sunucu hizmetlerini düşünmelisiniz.

reseller hosting

Bayi Hosting (Reseller Hosting)

Bayi host seçeneklerindeki bütün durumlar reseller içinde geçerlidir. Buradaki tek  fark size verilen host limitlerinin daha yüksek olmasıdır. Tek bir hesapta birden fazla web sitesi barındırabilirsiniz. Açtıgınız sitelerin limitlerini oluşturagınız paketlere göre bagımsız olarak paylaştırabilirsiniz. Bu hizmetle açtıgınız hostları kendiniz yönetebilirsiniz. Mail hesapları, Veri tabanı seçenekeleri, İstatistik takibi vb. gibi özellikler sizin yönetiminizde olmaktadır. Firmamızın sundugu ucuz hosting paketleri aşagıdaki gibidir;

Linux Paketler

Windows Paketler

Linux Reseller Paketleri

Windows Reseller Paketleri

Mail Host Paketleri

Kurumsal Host Paketleri

Radyo Host Paketleri