Teknolojinin Geldiği Nokta

Genel

Directadmin Litespeed Kurulumu

Directadmin litespeed kurulumu hakkında detaylı bilgi vermekye çalıştık. Litespeed Web servisi günümüzün en başarılı ve en hızlı web servisidir. Hızının yanında yazılım altyapısı, yönetimi ve ücret avantajı ile çok degerli bir yazılımdır. En hızlı web servisi sıralamasında dünyada lider duruma gelmiştir. Cpanel, Directadmin, Plesk, Cetos Web Panel (CWP) , Vesta Panel ve Cyber panel gibi hosting yönetim panellerine uyumlu olarak geliştirildi. Dünyada en çok kullanlan ücretli web servisine Litespeed diyebiliriz.

Bu makalede sizlere Directadmin Litespeed Kurulumu hakkında detaylı ve resimli olarak bilgi vermek istedik. Litespeed kurulumunun yanında kurulum sonrasında yönetim için kurulabilen litespeed plugin ile ilgili de bilgi verilecek. Sonuç olarak gerekli projelerinizde Litespeed kullanımının sizlere sağlayacagı avantajlardan faydalanabilin istiyoruz.

Litespeed Bilgi

Litespeed kurulumu yapabilmeniz için kendinize ait sanal yada fiziksel sunucu hizmeti kullanıyor olmanız gerekiyor.

İlk olarak SSH baglantımızı yapıp sunucumuza baglanıyoruz. Aşagıdaki kod ile litespeed lisasn numaramızı directadmin config dosyamıza yazmıs oluyoruz. Eger Trial 14 gün deneme sürümü kullanacaksanız bu adımı atlayabilirsiniz.

cd /usr/local/directadmin/custombuild
./build set litespeed_serialno litespeedlisanskey

ikinci adında ise build işlemini baslatmadan web server tipi ve php çalışma modunu düzenliyoruz. Directadmin Hosting paneli üzerinden birden fazla php versiyonu kurulabiliyor. Biz 2 php ve 4 php varmıs gibi ilgili ssh komutlarını aşagıda örneklendirdik. Sizin 1 yada 3 gibi php adetiniz varsa kodu kendinize göre güncellemeniz gerekecektir.

Eger 2 Adet php kullanıyorsanız;

cd /usr/local/directadmin/custombuild
./build update
./build set webserver litespeed
./build set php1_mode lsphp
./build set php2_mode lsphp
./build litespeed
./build php n

Eger 4 Adet php kullanıyorsanız;

cd /usr/local/directadmin/custombuild
./build update
./build set webserver litespeed
./build set php1_mode lsphp
./build set php2_mode lsphp
./build set php3_mode lsphp
./build set php4_mode lsphp
./build litespeed
./build php n

Kurulum bittikten sonraki ekran görüntüsü alttaki gibidir. Ve orada Litespeed admin panel giriş şifresi yazacaktır. Kullanıcı adınız admin ve şifrenizde yazdıgı gibidir.

Eger Litespeed admin şifresi resetlemek isterseniz alttaki komutları kullanabilirsiniz.

cd /usr/local/lsws/admin/misc
./admpass.sh

Kurulum bittikten sonra Litespeed panele dilerseniz Litespeed Plugin yükenir. Dilerseniz de Litespeed Web Admin Panel arayüzüne http://sunucuipadresiniz:7080 adresinden erişebilirsiniz. 7080 portu kapalı olabilir. Bu portu açmak için aşagıdaki komutları kullanabilirsiniz.

firewall-cmd –permanent –zone=public –add-port=7080/tcp
firewall-cmd –reload

http://sunucuipadresiniz:7080 adresinden eriştiginizde karşınıza kullanıcı adı ve şifre ekranı soran Litespeed admin panel girişi gelecektir.

Directadmin litespeed kurulumu

Litespeed denediniz ve tekrar apache’ye geçiş yapmak isterseniz ssh üzerinden aşagıdaki kodu girmeniz yeterlidir.

/usr/local/lsws/admin/misc/cp_switch_ws.sh apache

LSCache Nasıl Aktif Edilir ?

LiteSpeed ​​​​Cache (LSCache), LiteSpeed ​​​​Web Sunucusunun yerleşik, yüksek performanslı dinamik içerik hızlandırmasıdır.

LSCache, LiteSpeed ​​​​Web Sunucusu içinde verimli, son derece özelleştirilebilir, yerel bir uygulama kullanarak Apache mod_cache’ye çok benzer özelliklerle dinamik içeriği (yalnızca PHP sayfalarını değil) hızlandırır.

LSCache, eklenti önbelleğe alma paketlerinin (Varnish gibi) gerektirdiği fazladan ters proxy katmanlarını ortadan kaldırır. Dinamik içeriğin mükemmel bir şekilde oluşturulmasına ek olarak statik içeriğin daha hızlı, daha verimli işlenmesini sağlarsınız.

Web sunucunuzu kurduktan ve önbellek kökü ve önbellek ilkelerini yapılandırdıktan sonra bir eklenti kurmaya hazırsınız. LSCache eklentileri birçok popüler web uygulaması için mevcuttur. Eklentiler, uygulamanın kendi tanıdık arayüzü aracılığıyla LiteSpeed ​​​​sunucunuzun önbelleğini basit ve kolay bir şekilde yapılandırmanıza ve yönetmenize olanak tanır.

Directadmin Litespeed Plugin Kurulumu

Eklenti Özellikleri
 1- Hem LiteSpeed ​​Web Server Enterprise sürümü hem de OpenLiteSpeed ​​için destekler. 
 2- Panelden direk LiteSpeed ​​​​WebAdmin Konsoluna Erişim saglar. 
 3- LiteSpeed ​​​​Web Sunucusunu yeniden başlabilirsiniz. 
 4- WordPress eklentisi için LiteSpeed ​​​​Cache'in sunucu çapında basit dağıtımı ve yönetimi yapılır. 
 5- Tüm WordPress kurulumlarında Pano Bildirimi (Mesaj Yayınla, Eklenti Öner) yapılır. 
 6- Önbellek Köklendirme ve Lisans Durumu/Değiştirme/Aktarım dahil olmak üzere yalnızca LiteSpeed-Web-Sunucusuna özgü yönetilebilir ek özellikler sunar.
 Directadmin Ek Özelliker Kısmından Eklentiler  Kısmına  Girelim.
Directadmin litespeed kurulumu

Ekle ve Doys kısmını seçelim. Arıdndan Download Page ksımından indirdigimiz Litespeed.tgz dosyasını sürükle bırak yapalım ve yükle diyelim.

Directadmin litespeed kurulumu

Kurulum işleminiz tamamlanmıs oldu. Ek Özellikler kısmında Litespeed Plugin görebilirsiniz.