Teknolojinin Geldiği Nokta

Genel

İphone Exchange Mail Kurulumu

İphone exchange mail kurulumu oldukça basit bir işlemdir. Sizlere yardımcı olmak adına resimli bir içerik oluşturmak istedik. Alltaki adımları uygularsanız telefonunuza exchange maili hemen kurabilirsiniz.

Öncelikle telefonunuzun Ayarlar kısmında giriş yapalım. Hesaplar bölümünden Hesap Ekle demelisiniz. Eklenecek hesaplar listesinden de Exchange kısmına tıklayalım. Karşınıza E-posta hesabınızı ve Hesap Açıklamanızı girebileceginiz bir ekran gelecektir.

iphone exchange mail kurulumu

Ayrıca bu adıma geçtiğinizde dilerseniz hesabınızı elle ayarlayabilirsiniz. Benzer şekilde Giriş Yap seçeneği ile ayarların otomatik çekilmesini sağlayabilirsiniz. “Elle Aylarla” seçimi yaparsanız “Sunucu”, “Alan”, “Kullanıcı Adı” ve “Parola” alanlarını manuel olarak doldururup exchange kurulum işlemini tamamlayabilirsiniz.

Ondan sonra “Giriş Yap” seçeneginde exchange server üzerinden ayarların otomatik çekilmesi için istek gönderilir. Eposta ile şifrenizde bir hata yoksa ayarlar otomatik olarak gelir. Ama bazı durumlarda bu seçimde hata alabilirsiniz.

iphone exchange mail kurulumu

İphone Exchange mail kurulumu son aşamaya geldiniz. Ancak burada mail, kişiler, takvimler, anımsatıcılar ve notlar gibi özelliklerinizin senkronizasyon seçeneklerini göreceksiniz. Bu nedenle bu kısımdaki ayarlarda oldukça önemlidir.

Exchange Kişiler: Hesabınızı kullandıgınız ve mail trafiginizin olduğu tüm kişi listesininde table yada telefonunuzda da görünmesini istiyorsanız Açık konuma getirmelisiniz. Açık kalması sizler için iyi olacaktır.

Exchange Takvimler: Bu kısımdan da kullanıcıların müsaitlik durumlarını görebilirsiniz. Takvim üzerinden işlerinizi takip edebilirsizni. Arkadaslarınızla takvim paylaşımı yapabilirsiniz. Bu ayarında açık kalması kullanımı kolaylaştıracaktır.

Exchange Anımsatıcılar: Bu kısımda da anımsatıcı ekleyerek iş takibiniz konusunda exchange’ten faydalanabilirsiniz. Bu nedenle anımsatıcılar başarılı bir özelliktir.

Exchange Notlar: İş durumlarınız hakkında notlar ekleyerek kendinizin ve arkadaslarınızı işini kolaylaştırarak hata olasılıgını düşürebilirsiniz. Bu seçiminde aktif olmasını tavsiye ederiz.

Resimde gördüğünüz gerekli ayarları yaptıktan sonra “Kaydet” butonuna tıklayalım. Ondan sonra kurulumu tamamlayınız.

Sonuç olarak İphone üzerinden çalışan exchange hesabınızı aktif etmiş oldunuz. Ayarlar kısmından detaylı işlemlerde yapmanız mümkündür. Güle güle kullanın.

İphone exchange mail kurulumunda ayarlarınızı düzenleme

Mesela aygıtınızdan Ayarlar > Mail > Hesaplar’a dokunun. Burada Exchange hesabınızı seçebiliriz. Ve otomatik ofis dışında yanıtlarını ayarlayabilirsiniz. Ve Mail’in eşzamanlanma sıklığını değiştirebilirsiniz.  Bu nedenle Exchange size onlarca özellik sunar. İphone exchange mail kurulumu resimli anlatımını okuduğunuz için teşekkür ederiz.