Teknolojinin Geldiği Nokta

Genel

Android Cihazlar İçin Exchange Mail Kurulumu

Android Cihazlar İçin Exchange Mail Kurulumu hakkında sizlere detaylı ve resimli bilgi vermek istedik. Evinizde yada ofisinizde laptop ve masaüstü bilgisayarlarımızda exchange mail kurulumunu yapıyoruz. Aynı sekilde webmail yönetim panllerinden de maillerimizi takip edip işimizi aksatmamaya çalışıyoruz. Tabi android telefonlarımızda da mail hesaplarımızı ekleyip işlerimizi takip altında tutmamız gerekebiliyor. Aşagıdaki adımları eksiksiz olarak incelerseniz android cihazlarınıza exchange hesabınızı kolayca ekleyebilirsiniz.

Exchange Mail Nedir ?

Exchange Mail servisi, Microsoft hesabınızla uyumlu olan ve genelde kurumsal organizasyonlar için kullanılan profesyonel bir mail servisidir. Kullanıcılara kesintisiz bir hizmet sağlamak üzerine yaratılmıs en gelişmiş bir mail yapısıdır. Mail trafiginizde devamlılık sağlamak özelliğinin dışında Takvim, Kişi listeleri, Toplantı ve Meeting talepleri, Responsive arayüz ve anında senkronizasyon gibi birçok özellik taşımaktadır. Standart bir mail servisine göre çok daha üstün kritik özellikler taşıdıgından genelde mail trafiginin çok önemli oldugu kişi yada kurumlar tarafından tercih edilmektedir.

Android Cihazlar İçin Exchange Mail Kurulumu

İlk olarak Android cihazınızın Ayarlar kısmına ardından da Hesaplar menüsüne girmeniz gerekiyor.

android exchange mail kurulumu

Açılacak sayfada Sosyal medya ve diger platformalarla ilgili telefonunuzda yüklü olan uygulama logolarını göreceksiniz. Facebook Gmail Linkedln Whatsapp vb. Biz bu bölümden Hesap Ekle seçimini yapacagız. Sonrasında Açılan ekrandan ise “Microsoft Exchange ActiveSync” seçeneğine tıklıyoruz.

android exchange mail kurulumu

Karışımıza Email adresi ve Şifresinin soruldugu ekran gelecektir. Exchange kullanıcı adınız yani mail adresiniz ve şifrenizi girin ve Oturum Aç seçenegi ile devam ediniz. Sonrasında Sunucu Ayarlarının girilecegi ekranba gelmiş olacagız.

Alttaki ekranda E-posta Adresi: Mail Adresiniz , Etki alanı\kullanıcı adı: Domain adınız ve kullanıcı adınız , Şifre: E-Posta Şifreniz ve Exchange Sunucu adresinizi ip yada hostname olarak girmeniz gerekiyor. Güvenli bağlantı kullanın seçenegi işaretli olacak ve Oturum Aç denelisiniz.

Oturum Aç dedikten sonra sertifika uyarısı alırsanız Devam secenegi ile sonraki ekrana geçiyorsunuz. Eger sürekli olarak sertifika hatası alırsanız lütfen sistem yöneticinize durumu bildirin.

Son ayar ekranına gelmiş durumdayız. Burada resimde göründügü gibi senkronizasyon ayarları , Emal boyutu vb. gibi ayarlar mevcuttur. Dilerseniz bu kısmı kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Ayarlarınızı tamamladıktan sonra ileri seçenegi ile son aşamaya geliyoruz.

Enson kısıma geldiginize exchange yönetici etkinleşsin mi sorusu gelecektir. Ektikleştir dedikten sonra exchange android kurulumu işlemlerini tamamlamıs olacaksınız. Güle güle kullanın.