Teknolojinin Geldiği Nokta

Genel

Outlook Exchange Mail Kurulumu

Outlook Exchange Mail Kurulumu ile ilgili resimli bir anlatım yapmak istedik. Exchange mail kurulumunu Microsoft Outlook 2016 üzerinden resimledik. Ancak neredeyse tüm Outlook versiyonlarında da kurulum neredeyse aynıdır. Outlook 2007 Outlok 2010 hatta Outlook 2019 versiyonlarında da exchange mail tanımlasını bu makaleyi takip ederek yapabilirsiniz.

Outlook Exchange Mail Kurulumu İçin ilk yapmamız gereken Outlook’u açıp Dosya kısmından Hesap ekle bölümüne gelmektir. Ardından Hesap Ekle tılayıp mail işlemlerimize devam edelim.

Açılan sayfanın en alt kısmında “Elle kurulum veya ek sunucu türleri” seçili olmalıdır. Arından ileri diyoruz ve sonraki ekrana geçiyoruz.

Outlook Exchange Mail Kurulumu

Bu bölümde karşınıza “POP veya IMAP” seçenegi ve “ Exchange ActiveSync uyumlu hizmet ” gelecektir. Biz “ Exchange ActiveSync uyumlu hizmet” seçerek ileri diyoruz.

Outlook Exchange Mail Kurulumu

Bu kısım sizi en çok yoracak olan bölümdür. Exchange mail hesabımızla ilgili tüm bilgileri dolduruyoruz. Sonrasında ileri tıklıyoruz.

Outlook Exchange Mail Kurulumu

Son olarak girilen ayarlara ve bilgilere göre Hesap Sınama yapılacaktır. Eger ayar yada bilgilerde bir hata yoksa işlem basarılı olarak tamamlanacaktır. Kapat diyerek işlemi sonlandırıyoruz.

Outlook Exchange Mail Kurulumu