Teknolojinin Geldiği Nokta

Genel

Reseller Hosting Nedir ?

Reseller Hosting Nedir ? Hosting mi arıyorsunuz ? Bakınırken Reseller hosting kavramıyla mutlaka karşılaşmıs olmalısınız. Bir diger adıyla Bayi Hosting olarak geçer. Bu hizmet genelde Orta ve büyük ölçekli işletmelerin yada projeler için tercih edilmektedir. Bayi hosting yani Reseller hosting nedir nasıl çalışır Reseller hosting avantajları Reseller hosting dezavantajları gibi konularda detaylı bilgi vermeye çalışacagız.

Karşımıza çıkan bir çok kelime ve terimde oldugu gibi reseller kelimeside ingilizceden çevrilmiştir. Anlam olarak Reseller kelimesinin tam türkçe karşılığı bayi anlamındadır. Buradan da anlaşılacagı gibi Reseller hosting ve Bayi hosting aslında aynı kavramdır bilmenizi isteriz.

reseller hosting nedir

Çalışma mantığı aslında isminden anlaşıldığı gibidir. Kişi yada kurum bayi hosting satın aldıgında hizmetinin içerisinde birden fazla web sitesi barındırma hakkına sahiptir. Bu nedenle hosting satışı yapmayı planlayan firmalara yönelik bir alternatif hosting hizmeti olarak sunulmaktadır. Bayi hosting hesabınızın kaynakları doğrultusunda birden fazla site barındırırken kaynaklarınızı dilediginiz gibi parçalayıp pay edebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse, 20 GB web alanı olan bir reseller hosting hesabınızı 1 GB alanlkara bölerek 20 adet site barındırabilirsiniz. Bayi hosting web alabnınızı aynı sekilde orantısız olarakta paylaştırabilirsiniz. Bir siteniz 2 GB alan kullanırken bir baska web sitenize 5GB web alanı tahsis edebilirsiniz.

Reseller hosting paketlerinde genelde Branding dedigimiz markalama yapılabilen yönetim panelleri mevcuttur. Bayi hosting satınalan kişi yada kurum kurumsal logosunu bu yönetim paneline ekleme sansı vardır. Böylece firmanızı yada marka isminizi ön planda tutarak güvenilirligi arttırabilir daha kurumsal bir imaj yaratabilirsiniz.

reseller hosting nedir 2

Peki Reseller Hosting Nasıl Çalışır ?

Bayi hosting çalışma mantığının bireysel web hosting paketlerinden farklı bir yönünün olmadığını bilmenizi isteriz. Reseller hosting paketleri aynı şekilde Fiziksel bir sunucu yada sanal bir cloud sunucu üzerinden çalışamktadır. Server kaynakları bölünerek Bayi hostingler yaratılır ve siz kişi yada kurumlara bayi hosting olarak satılır. Reseller paketlerinin yeterli gelmedigi durumlarda Sanal Sunucu yada fiziksel sunucu ya geçiş yapılabilir.

Reseller hosting en basit sekilde anlatmak gerekilirse 5 bloktan oluşan bir sitenin olduğunu ve her blokta 10 dairenin oldugunu düşünelim. Her bir bloğu reseller hosting olarak düşünebilirsiniz. Bloğunuzdaki daireleride kiracılarınıza göre dizayn edip tahsis ettiğinizi düşünün. İsteyede 1 kat veriyorsunuz. İsteyede 2 katın arasına bir merdiven atıp dupleks veriyorsunuz.

Reseller Hosting Nedir

Bu barındırma işlemleriniz kaynaklarınızı müşterilerinizin ihtiyaclarına göre ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca, her web sitesi için müşterilerinize kendilerinin yönetimini yapabileceği bir yönetim paneli verebiliyorsunuz. Müşterilerinizde bu panel üzerinden hosting paketlerinde bazı değişiklikler yapabiliyor ve yönetimide kolaylaştırmış oluyorsunuz.

Bayi Hosting Özellikleri Nelerdir ?

İlk olarak söylenebilir ki Reseller hosting paketleri HDD yani disk, Ram miktarı ve CPU limitlerine göre değişiklik gösterebilir. Reseller M , Reseller XL gibi kaynaklara ayrılırlar ve müşterilere sunulur. Donanım kaynaklarına göre şekillenen hosting paketleri bunlarla da sınırlı kalmamaktadır. Aylık Trafik yani Bandwith limitleri , Bayi hosting içinde açılabilen web site oluştuma limiti , inbox adeti vb. bir çok konuda limitlere ayrılarak satışa sunulmaktadır. Son yıllarda yaygınlaşan bir paket şeklide müşteri tarafından belirlenen limitlerle sunulan reseller hosting paketleridir. Yani müşteri kendi bayi lmitlerini kendisi belirlemektedir. Bu seçimin söyle özetleyebiliriz. 20GB bir web alanı olan bayi 3 site açtığında eger web alanı dolduysa 4. siteyi acamaz. Ay sekilde 10 domain limiti olan bir reseller paketi diger limitleri dolmasa bile 11. web sitesini limitlerden dolayı yaratamaz.

Reseller Hosting Paketlerini Kimler Tercih Etmeli ?

Reseller hosting paketleri, hosting satışı yapmak isteyen kişi yada kurumlar için gibi görünsede öyle değildir. Birden fazla web projesi olan webmasterlar tarafından tercih edilebilir. Yazılımcılar yada web ajansları web geliştirme ortamları olarak kullanıp tercih etmektedir. Genelde hep demo ortamları için hepde tamamlanan projelerin web yayını için tercih edilmektedir. Kullanıcılara alt hosting paketleri yeterli gelmediginde sunucu hizmetine geçmeden önce bayi hosting paketleri sıklıkla tercih edilir. Bu durumda kullanıcıya hem güvenli bir barındırma ortamı saglanmıs olur. Hemde fiyat avantajı oluşturmus olursunuz.

Reseller Hosting Avantajları Nelerdir ?

Bayi hosting paketlerinin en büyük avantajı, yönetim konusunda çok kolaylık saglamasıdır. Hosting yönetimi yaparken bayi hesabınızda açtığınız tüm siteleri tek bir panel üzerinden kolayca yönetebilirsiniz. Yönetim karmaşasının ortadan kalkması iş yükünüzü azaltacak ve sizlere hertürlü mudahalede aman kazandıracaktır. Ayrı ayrı hesaplarak giriş yapmanıza sürekli şifre aramanıza gerek kalmadan işlemlerinizi kolayca yapabileceksiniz. Her sitenin şifrelerini bilmenizi tada takip etmenize gerek kalmadan sadece bayi yönetici girişiyle diger web sitelerinize mudahale edebileceksiniz.

Hosting yönetiminin dısında ödeme konularında da tek tek satın alınan hostinglere göre sizlere daha uygun fiyata saglanan bir hizmet olacaktır. Tek tek satın alınan bireysel yada kurumsal hosting hesaplarının ödemelerini tek tek yapacaksınız. Her bir hosting yönetim paneline ayrı ayrı giriş bilgileri ile ugrasmayacaksınız. Hizmet bitiş tarihlerini sık sık takip etmek zorunda kalmayacaksınız. Hem zaman hemde para avantajları sizleri bekliyor.

Reseller Hosting Dezavantajları Nelerdir ?

Reseller hosting dezavantazı nedir terseniz bende tek bir dezavantajı var. Makalemizin içerisinde bahsettiğimiz gibi bayi paketlerinin limitlerinin olmasıdır. Bu limitlere bayi paketlerinin tek eksi yönü diyebiliriz. Tabi bunn çözümü yokmu derseniz. Var tabiki, paket limitlerini üst reseller paketlerine geçiş yaparak arttırabilirsiniz. Eger en üst reseller hosting paketini kullanıyorsanız, sunucu hizmetine geçiş yaparak kendinize ait bir sunucu kiralayabilirsiniz.

Reseller Hosting İle Para Kazanabilir miyim ?

Reseller hosting hizmetleri kendi web projeleriniz için kulalnabilirsiniz. Ay sekilde daha öncede belirttigimiz gibi bu hizmeti hosting hizmeti satarakta degerlendirebilirsiniz. Öyleyse bayi hosting paketini ne amaçla kullandıgınız para kazanıp kazanmayacagınızı belirliyor. Reseller hostig paketi üzerinden web projeleri codluyor ve müşteirlerinize satıyor olabilirsiniz. Benzer sekilde web tasarım işleri ile uğraşıyor olabilirsiniz. Tasarımını yaptıgınız web sitelerini bu bayi hesabında barındırabilir ve para kazanabilirsiniz. Bu yönetemle para kazanan binlerde kişi oldugunu biliyoruz. Web tasarım isteyen kişilere hosting hizmet ve mail hizmetide satabilirsiniz.

En iyi Bayi Hosting

Bayi hosting , bireysel hosting , kurumsal hosting ve diger tüm hizmetlerde kaliteyi belirleyen unsur firmada sundugu politikadır. Hosting satış sonrası sizlere saglanan süreklilik ve teknik destek iyiyse orası en iyi hosting firması dır diyebiliriz. Sunduğumuz paket çeşitliliği , sagladığımız hosting destek hizmetleri ve hosting sunucu alt yapımız ile Hostfix Teknoloji olarak Linux Reseller Hosting talepleriniz için yanınızdayız.

Reseller Hosting ile VPS Hosting Arasındaki Fark Nedir ?

VPS hosting paketleri de aslında Reseller hostig ile birden fazla web sitesinin barındırılabilecegi bir altyapıdadır. Lakin VPS hostinge bir üst model gibi yaklaşabiliriz. VPS hosting paketleri küçük cloud sunucuların barındırm altyapısına cevrilerek VPS hosting olarak satışı yapılmaktadır. Yani bir nevi sunucu sahibi olursunuz. Yazılımsal işlemlerin yapılmasında sizlere daha kolaylık saglamaktadır. Sunucunuza direk yetkili girişi yapıldıgından ötürü Reseller hostingteki gibi kısıtlı durum ortadan kalkmaktadır. Sunucunuza direk olarak müdahale etmeniz ve yazılımlsal değişiklikler veya mudahaleler yapmanız gerekiyorsa, VPS Hosting tercih etmelisiniz. Lakin WordPress , Joomla vb gibi altyapıya sahip web tabanlı projeleriniz varsa düşük bütçe ile Reseller hosting tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

Reseller Hosting ile Paylaşımlı Hosting Arasındaki Fark Nedir ?

Her iki hizmette de sunucu altyapısı aynı şekilde olacak sekilde satış yapılmaktadır. Hatta aynı sunucuda hem reseller paketler hemde paylaşımlı hostingler barındırmak sözkonusudur. Aralarındaki tek fark Reseller hostinglerde birden fazla web sitesi açma limiti vardır. Lakin paylaşımlı hostinglerde sadece 1 adet site açma izni mecuttur. Her bir web site için ayrı ayrı paylaşımlı hosting satın almanız gerekmektedir. Bu durumda duruma göre avantaj ve dezavantaja neden olabilir.

Reseller Hosting ve Dedicated Server Arasındaki Farklar Nelerdir ?

Bilmeyeler için hemen açıklayalım. Dedicated server dedigimiz Fiziksel sunucudur. Barındırma için satın alabileceginiz brim olarak en üst hizmet diyebiliriz. Fiziksel sunucularda Ram CPU Disk ve Network Hızı gibi limitlere göre çeşitlendilir. Ancak genelde yüksek hit alan projeler yada hosting firmaları tarafından tercih edilmektedir..

Reseller hostingler bu sunucular içinde açılan sunucuların içindeki bölümlerdir. Ana makina içinde , sanal sunucular, onların içerisine de hosting paketleri olur. Aynı sekilde sanallaştırılmadan da Reseller hostingler seklinde parçalanarak da satışa sunulmaktadır. Reseller Hosting satın alırken dikkat etmeniz gereken konular çalışacagınız firmanın destek ve hizmet kalitesidir. Devamlı olarak hizmet veren bir firma oldugundan emin olun. Sonra reseller bayi paketleri genelde hizmet sürelerini yıllık olacak sekilde verilmektedir. Çalıştıgınız firmadan kaynaklı olarak tüm sitelerinizi yedeklerinizi kaybedebilirsiniz. Güvenilir yerlele çalışmak sizler için en güzel seçim olacaktır. Firmaların büyüklügün sizlere cazip gelmesi kötü sonuclar doğurabiliyor. Dolayısıyla büyük hosting firmalarında fiyatlar oldukça yüksek ve teknik desteği kötüdür. Bu durumu kısa bir araştırma yaparak zaten hosting sikayetlerinden anlayabilirsiniz. Önemli olan Fiyat avantajı ve sizlere saglanan teknik destekdir.