Teknolojinin Geldiği Nokta

Seo Hosting

Seo Hosting nedir ? Hosting ile Seo Hosting arasındaki fark nedir ? Gelin bu soruları inceliyelim. İnternet ortamında milyonlarca web sitesi suan yayın yapıyor. Bu hostingler içerisinde müzikler , resimler , yazılar , videolar ve benzer veri dosyaları bulunuyor. Bu veriler hosting denilen bilgisayar sunucu’da ayrılmış bir alan anlamına geliyor. Yani sunucular size ait veri dosyalarını üzerinde barındırıyor. Barındırma hizmeti teriminin açıklamasınıda yapmış olduk. Arama motorlarının bu verileri indexlemesi ve bizlerin önüne sunması gerekiyor. Bu işlemi yapabilmeleri tabi önemli fakat en iyi sonuçları vermeleri daha önemlidir. Google neden en çok tercih edilen arama motoru ? İşte indexlemeyi dogru ve basarılı olarak yapıyor olması zirvede kalmasını sağlıyor. İşte bu indexleme konusunda web sitenizin SEO açısından daha verimli olması için devreye Seo Hosting giriyor.

seo hosting

Seo Hosting nedir ?

Normal hostinglerden ayrılan en temel özelligi web sayfanıza atanan ip adresinin C Class (C Sınıfı) olmasıdır.  C Class ip adresinin faydası nedir ?  Normal hostinglerde C Class ip adresleri üzerinde çok fazla hosting barındırılıyor. Örnek vermek gerekirse bir ip üzerinden 500 adet web sayfası yayın yapıyor. Bu durumda web sitenize gelen backlink’lerin degeri düşüyor. Backlink’lerde aldıgınız web sayfasının durumu kadar backlink verilen web sitesininde önemi var.  İp Class’ları 5 adettir. A B C D ve E sınıfı olarak gruplanmıştır. Aslında A ve B class bir ip adresleri daha degerlidir. Fakat dünyada ip subnet sıkıntısı yasandıgı için bu classlarda host bulmak çok zor yada çok pahalıdır. Bu nedenle ulaşabileceiginiz ve çok fazla para ödemeden edinebileceginiz ip adresleri sınıfı C class ip olacaktır.

Seo’ya katkısı nedir ?

Web sayfanıza sadece size ait bir ip adresi eklenmektedir. İp kesinlikle paylaşımlı degildir. Shared ip (Paylaşmlı ip) üzerinden yayın yapan hostingler arama motorları tarafından bilinir. İp adresinde oluşabilecek bir kara liste durumu olabilir. Aynı ip adresini kulanan başka bir hosting üzerine atılan zararlı yazılım yüzünden arama motorları ilgili ip adresinin populeritesini düşürecektir. Bu durumda seo açısından web sayfanız puan kaybedecektir.

Seo yapmanızın amaçı arama motorlarında üst sıralara çıkmaktır. Site içi ve site dısı seo yaparsınız. Anahtar kelimeleriniz için dısarıdan backlink satın alırsınız. Backlink’lere ödediginiz ücretleri Seo Hosting ile azaltabilir yada tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Seo host hizmetinde ip adresiniz ayrı olacagından web sayfalarınız arasında backlink çıkısı yapabilirsiniz. Aynı ip adresi üzerinden 300 web sayfasından backlik alsanızda arama motorları bu backlikleri dikkate almayacaktır. İşte Seo Host hizmetinin bir faydasını daha gördük.

SEO Hosting Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bu hizmeti satın alırken paketinize veriken en fazla kaç adet ip alabildiginize dikkat edin. Web servisinin nginx yada litespeed olmasında fayda var. Ayrıca ip adreslerini önceden ögrenip ping attıgınızdaki TTL degerlerine dikket etmelisiniz. Seo Host hizmetinin bulundugunuz ülke sınırlarında veriliyor olmasıda hız konusunda sitenize katkı saglayacaktır.

Seo Hosting Ücretleri

SEO Hosting ücretlerinde en belirleyici kriter verilen ip adetidir. Bu hizmetin kullanımı Türkiye’de çok yaygın olmadığı için çok az sayıda da hizmeti sunan firma bulunmaktadır. Bu sebeple yurt dışına oranla daha pahalı olan SEO Hosting hizmetleri Türkiye’de  4 ip adresi ile baslamaktadır. Bu fiyatlara hostinglerin webalan büyüklüğü ve trafik te etki etmektedir. Yurt dışında ip sayısı bazında belirlenen fiyatlar ise 3 ve 5 dolar aralığında olmaktadır. SEO ya etkisi daha fazla olan A , B class ipler ortalama her ip için 10 dolar civarında olmaktadır. Türkiye’de A ve B class ip hizmeti bulunmadığından, sadece Türkiye Lokasyonlu C class ipler ile SEO Hosting ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.