Teknolojinin Geldiği Nokta

WP Super Cache Kurulumu

WP Super Cache Kurulumu nasıl yapılır inceleyelim. Cache eklentilerinden kullanımı kolay ayarları oldukça açıklayıcı olan en iyisi WP Super Cache eklentisidir.  WP Super Cache basarılı bir yazılım ve cacheleme işleminde oldukça basarılıdır. Sizlerde ilgili eklentiyi wordpress eklentiler kısmından ücretsiz olarak kurup test edebilirsiniz.

WP Super Cache nedir ? Tam olarak ne işe yarar ?

WP Super Cache öncelikle donanım kaynaklarında tasarruf sağlamaktadır. Kullanıcılar web sayfaınızı siyaret ettiginde network ram cpu ve disk gibi donanımsal bileşenlerin üzerinde bir yük teskil eder. Bunun yanında yazılımsal olarakda sorgular çalışmaya baslar. Web servisi php kodlarını yorumlar , Mysql sorguları çalısır ve internet sitesine baglanan Client’lara web cıktısı iletilir. Wp Super Cache sayesinde donanımsal ve yazılımsal kaynak kullanımı olaylarında azalma söz konusudur. Yani sunucu cpu ram ve disk vb. kullanımı cache özelligi sayesinde daha az bir kaynak harcayacaktır. Web sitenizdeki ziyaretciler sayfanızın yavaslıgından bahsediyorsa WordPress panelinizden WP Super cache kurulumu yapmanın zamanı gelmiş demektir. WP Super Cache ne kadar faydalı ? Aşagıdaki kurulum inlemlerini tammalayıp gözlemleyebilirsiniz. WP super cache eklentisini kurtuktan sonra pagespeed test sayfalarından web sayfanızın hızını kontrol edebilirsiniz. Pagespeed check işlemleri için GOOGLE‘da arama yapabilirsiniz.

WP Super Cache Kurulumu Nasıl Yapılır ?

WordPress yönetim paneline giriş yapıyoruz. Eklentiler > Yeni Ekle kısmından arama kısmına Wp Super Cache yazıp ilgili eklentiyi buluyoruz. Ardından Hemen Kur ile kurulum işlemlerini tamamlıyoruz. Daha Sonra Ayarlar > WP Super Cache kısmından Ön Belleklemeyi Açın ve Durumu Güncelle kısmına tıklayın.

WP Super Cache Kurulumu

Gelişmiş Ayarlar

Gelişmiş kısmına geliyoruz ve aşagıdaki resimde belirttigimiz ayarları aynen uygulayabilisiniz. Ardından Durumu Güncelle demeliyiz.

WP Super Cache Kurulumu

İçerik kısmında yapmanız gerken ayarlar

İçerik kısmında bulunan Önbellegi Temizle işlemini yapmanız gerekiyor. Web sayfanızda yaptıgınız bazı degişikler aksi taktirde görünmeyebilir.

Ön Yükleme Ayarları

Önyükleme kısmından “Önyüklenmiş önbelleği her ” kısmına 30 yazabilirsiniz. Böylece her 30 dakikada bir tüm web page’ler tekrar önbellege alınacaktır.

WP Super Cache Kurulumu
Kurulum için son bir adım kaldı

Makelemizdeki WP Super Cache Kurulumu işlemlerini aynen uyguladıktan sonra İçerik kısmından Önbellegi Temizleyelim. Ardından Önyükleme kısmından Önbellek Önyüklemesini Şimdi Çalıştır diyelim. WP Super Cache Kurulumu tamamlandı.

Önemli Son Bilgi

Wp Super Cache yazılımı web sitenizi hızlandırmak için geliştirildi. Fakat bu yada bunun gibi eklentiler web sayfalarındaki yavaşlıklar için kesin çözüm degildir. Web sayfam çok yavas ! gibi sorunlarla karsılaşmak istemiyorsanız. Geresliz modul ve eklendileri WordPress üzerinden kaldırın. WordPress’inizi her zaman güncel tutun. Ardından cache eklentilerinden destek alabilirsiniz. Fakat Sorununuz yine çözülmediyse sorunun kaynagı hosting saglayıcınızla görüşüp profesyonel destek alarak bilgi alabilirsiniz. Kaliteli bir sunucuya yada profesyonel bir web servisine ihtiyacınız olabilir. İnanın buna barındırma hizmeti aldıgınız sunucudaki disk hızı dahi site yavas acılıyor sorunlarında çok önemli bir ayrıntıdır.