Teknolojinin Geldiği Nokta

php.ini nerede ? (php.ini Bulma)

php.ini nerede ? php.ini nasıl bulacagım ? Düşünüp ugrasmamanız için sizlere bu php.ini config dosyasını nasıl bulacagınızı anlatmak istedik. php ayarlarında genel değişiklik yapmak istiyorsanız php.ini dosyasını editleyip istediginiz config degişikligi burayada yapmanız gerekebiliryor.  Windows bilgisayarınızda php.ini bulmanız gerekebilir. Yada linux sunucunuzda aramanız gerekebilir. Aşagıda php.ini bulma işlemlerini anlatmaya çalıştık. Umuyoruz yararlı olmuştur.

Linux sunucuda genellikle  /usr/local/lib/php.ini olur fakat dedigimiz gibi hosting kontrol panellerinini gelişmesinden sonra farklı durumlar  oluşabiliyor. Örnegin directadmin kurulu sunucuda php.ini bulmak isteiyebilirsiniz. Cloudlinux kurulu olabilir. Sunucunuzda iki adet php kurulmuş olabilir. Bu gibi durumlarda aşagıdaki komutlarla php.ini bulma nıza yardımcı olacaktır.

php.ini bulmak için SSH üzerinden sunucunuza baglandıktan sonra  php -i | grep php.ini    komutunu yazmanız gerekiyor. Loaded Configuration File  çıktısının karsısında php.ini dosyanız yazacaktır.php.ini nerede

Alternatif php.ini bulma

 

locate php.ini komutunu kullanabilirsiniz.

php.ini nerede

Windows XAMPP php.ini nerede

C:/xampp/php dizini içerisinde php.ini dosyasını bulabilirsiniz.

Windows Plesk php.ini nerede

C:\program files\parallels\plesk\additional\php\php.ini
C:\program files\swsoft\plesk\additional\php\php.ini

Eger bu dizinlerde bulamazsanız Windows arama kısmına php.ini yazıp arama baslatabilirsiniz.