Teknolojinin Geldiği Nokta

Radyo Hosting

radyo hosting

Radyo hosting hizmeti ile, ziyaretçilerinize radyo yayını yapabilirsiniz. İsterseniz kendiniz mikrofununuzu kullanarak canlı yayın sunabilir, isterseniz yükleyeceğiniz MP3 listesi ile dilediginiz periyotlarda müzik yayını yapabilirsiniz. Radyo hosting paketlerini incelerken bazı terimlerin ne anlama geldigi konusunda bilginiz olmayabilir. Aşagıda ilgili paketlerin açıklasını yapmaya çalıştık. Radyo hosting paketleri genellikle WHMSonic denilen biz yazılım sayesinde görsellik ve bazı özellikler kazanmıştır. WHMSonic  web arayüzünde birden fazla dil destegi bulunuyor.  WHMSonic   ile normal ve AAC+ olarak radyo yayını yapabiliyorsunuz. AAC+ kalitesi ses kalitesinin MP3 e kıyasla daha kaliteli oldugunu ifade ediyor.  Ayrıca AAC+ formatı ses dosyalarını kaliteli hale getirdigi gibi sıkıştırma işlemi yaparak diskte az yer kaplamasını sağlamaktadır. AAC+ ile radyo yayınınızda daha az trafik kullanmış olursunuz.

 

Radyo Hosting Paket Özellikleri

MP3 Kotası   (Web alanına aktarabileceginiz maksimum alanı ifade etmektedir.)

Trafik   (Aylık olarak verilen veri transfer boyutunu anlamına gelir.)

Dinleyici Limiti    (Radyonuzu aynı anda kaç kişinin dinleyebilecegi anlamındadır.)

Kontrol Panel    (Radyo ayarlarınızı yapabileceginiz ve radyo yönetimi için kullandıgınız  radyo web panel)

AutoDJ Özelligi (Radyonuzda canlı yayın yapmadıgınız anlarda oluşturabileginiz bir play listi sürekli dinleyicilerinize aktarabilirsiniz.)

YAYIN KALİTESİ ( 64 Kbps , 128 Kbps ve HD Yayın olarak değişiklik gösterebilir. Radyo yayınınızda dinleyicilere aktarılacak ses kalitesi anlamındadır.)

Radyo Host satın alırken üst kısımda verdigimiz paket özelliklerini incelemenizde fayda olacagını düşünüyoruz. Yeni başlayanlar için en düşük paketler başlayabilirsiniz. Radyo Host hizmetleri genelde yıllık olarak kiralanıyor. Paket satın almadan önce paket yükseltme ihityacınız oldugunda nasıl bir sonuç olacagıyla ilgili kesinlikle görüşmenizi öneriyoruz. Sonasında fazla para ödememeniz için çalışacagınız kişi yada firmanın anlayısını bu sekilde ölçebilirsiniz.