Teknolojinin Geldiği Nokta

Egitim

Directadmin Nedir ? Ne İşe Yarar?

Directadmin Nedir ?

Directadmin nedir ? Ne işe yarar ? Kıyaslamak gerekirse hangi hosting kontrol panelleri daha iyi durumdadır ? Directadmin yönetim panelleri arasında kaçıncı sırada ? gibi konularda kişisel tecrubelerimizi aktarıp sizleri bilgilendirmek için bir makale hazırlamak istedik. Son zamanlarda Directadmin hosting kontrol panelini sıkça duyar olmuşsunuzdur. Çünkü Directadmin daha eski kontrol panellerine çoktan yetişti ve bizce geçiyor bile. Plesk panel ve WHM / Cpanel daha eski ve cok daha bilinen paneller olarak görünsede directadmin web kontrol panel çok fazla geliştirildi.

Directadmin web kontrol panel linux tabanlı bir yazılımdır. Windows işletim sistemine kurulmamaktadır. Resmi web sayfasına buradan erişebilirsiniz. Tükeçe dil destegi bulunuyor. Hosting yönetimi yapabilmeniz için temel bütün ihtiyaçlarınızı üzerinden barındırıyor. Hosting yönetimi, Yönetici Açma, FTP Yönetimi, Mail Yönetimi, Mysql Yönetimi gibi temel fonksiyonların kullanımı mevcuttur. Gösel açıdan default gelen kurulum diger yönetim panellerine göre daha sade ve basit görünür. Fakat plugin özelligi sayesinde directadmin plugin yükleyip tema görünümünü değiştirebiliyorsunuz. Bayi hosting (Reseller) ve paket yönetimi de oldukça basittir. Temel kullanıcılar için oldukça basarılı ve kararlı bir paneldir. Directadmin forum platformu suan en aktif hosting forumları arasındadır. Bu durumda dünyada nekadar geniş çaplı bir kullanıma sahip oldugunun bir göstergesidir. Ayrıca directadmin destek sayfasında kullanıcılar için oluşturulmuş binlerde makale bulunuyor.

Directadmin panelde çok esnek bir yapıya sahiptir. Sistemi istediginiz gibi optimize edebiliyorsunuz. Aynı sekilde kurulacak servis ve diger uygulamalrı değiştirmeniz oldukça basittir. Diger panellere nazaran bu işlemler SSH baglantısı üzerinden scriptler yardımı ile yapılabiliyor. Örnegin directadmin ile apache ve nginx web servisini bir arada kullanabiliyorsunuz. Birden fazla php sürümü yükleyebiliyorsunuz. Cloudlinux gibi basarılı palatformlar directadmin paneli desteklemektedir. Linux Plesk panel ile kıyaslanmayacak kadar hızlı oldugunu bilmenizi isteriz. Directadmin ip lisansılı bir yazılımdır. Cpanel ve Plesk’e göre lisans maliyeti daha ucuzdur. Tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden bir tanesi de budur. Diger panelleri directadminden ayıran tek özellik web üzerinden daha fazla işlem yapılabiliyor olmasıdır. Bunun dısındaki konularda Directadmin panelin daha üstün oldugunu düşünüyoruz. Sunucunuzda yasanan teknik bir problemi çözememeniz durumunda directadmin ekibine mail atabiliyorsunuz. Ücretsiz olarak sunucu destegi daha alabiliyorsunuz. Directadmin kurulumuda kullanımı gibi basittir. Directadmin kurulumu  görmek için tıklayın.

Neden Directadmin Panel Tercih etmeliyim ?

  • Sade görünümü
  • Basit kullanımı
  • Sınırsız teknik hizmeti
  • Lisans maliyetlerinin avantajı
  • En hızlı hosting kontrol paneli
  • Temel en çok kullanılan özellikler web arayüzünde mevcut
  • Özelleştirilebilir olması
  • Güvenli olması
  • Kurulumu oldukça basittir

 

Directadmin Admin Ekran Görüntüsü;

Directadmin Nedir