Teknolojinin Geldiği Nokta

Egitim

Outlook 2013 E-posta Yapılandırılması

Outlook 2013 E-posta Yapılandırılması

Outlook 2013 E-posta yapılandırılması işleminde local bilgisayarlarımız için bir çok yazılım bulunuyor. Bunlardan en çok kullanılanı ve en basarılısı Microsoft ürünü olan Outlook 2013’tür. Günlük hayatta mailerinizi Webmail arayüzlerinden yada telefon tablet gibi cihazlarımızda kullanıyoruz. Ancak kolay kullanım , mail yedekleme ve takip için en verimlisi Outlook olarak görünüyor. Microsoft Outlook bugüne kadar ofis paketleri ile bir çok Outlook veriyonu geliştirdi. Günümüze kadar gelen veriyonlarını şöyle sıralayabiliriz. Outlook 97 , Outlook 98, Outlook 2000, Outlook XP/2002, Outlook 2003, Outlook 2007, Outlook 2010, Outlook 2013, Outlook 2016 şeklindedir. Kurulumlar neredeyse birbirinin aynısıdır. Arada ufak tefek tabirlerde ve grafiklerde farklılık bulunuyor.

Kişisel bilgisayarınıza Outlook yazılımını kurtuktan sonra ilk açılışta sizlere Hesap Yapılandırması ile ilgili bir ekran gelecektir. Bu pencereden Evet ve Hayır şeklinde bir soru sorulacak. Siz Evet diyerek Outlook 2013 E-posta yapılandırılması için ilk işlemi yapmış oluyorsunuz.

E-posta Ayarları

Sonrasında karşınıza Outlook Hesap Kurulum ekranı gelecek. Elle kurulum veya ek sunucu türleri seçenegi ile devam edelim.

Outlook 2013 E-posta yapılandırılması

Burada karşımıza 3 adet kısım görünecek. Biz POP veya IMAP seçenegi ile kuruluma devam edelim.

Not: Microsoft Exchange , ActiveSyn yada Free mail servis işlemlerinde diger secenekler ile Outlook 2013 ayarları yapılıyor. Bunları baska yazılarımızda izah etmeye çalışacagız.

Outlook 2013 E-posta yapılandırılması

E-posta hesap ayarlarımızı yapacagımız bölüm burasıdır. Biz POP3 mail ayarlarını anlatmaya çalıştık. Aşagıda gördüğünüz sekilde örnek bir hesap için gerekli bilgileri doldurduk. Outlook üzerine eklemek istediginiz mail adresine ait bilgileri buraya girmelisiniz.  Gelen posta sunucusu ve giden posta sunucusu genelde mail.domainadiniz.com seklinde girmeniz yeterlidir. Ardından Diger Ayarlar kısmına giderelim.

Not:Imap hesap türü seçiminde Outlook maillerinizi local bilgisayarınıza indirmemektedir. Pop3 ile imap farkının en temel özelligi budur. Imap sunucudaki maileri sadece görütülemenizi sağlamaktadır. Outlook 2013 E-posta yapılandırılmasında Imap ile ilgili tüm ayarlar aynıdır.

Açılan ekranda Giden Sunucusu kısmına geliyoruz ve Giden sunucum SMTP için kimlik dogrulaması gerekiyor kısmını işaretliyoruz. Tamam demeden önce Gelişmiş kısmına tıklıyoruz.

Giden Sunucu SMTP Ayarı

Gelişmiş kısmında aşagıdaki gibi Giden sunucusu (SMTP) portunu 587 olarak değiştiriyoruz. Ardından tamam diyerek ayarlarımızı kaydediyoruz. İleri seçenegi ile Outlook 2013 E-posta yapılandırılmasını sorunsuz olarak tamamlamış olacaksınız. Eger mail hesap bilgilerine şifre vb. hata yok ise sorunsuz olarak Outlook 2013 kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

SMTP Port Ayarı