Teknolojinin Geldiği Nokta

PageRank Nedir ?

PageRank Nedir ? Google PageRank Nasıl hesaplanır ?  SEO ya katkısı nedir ? Gibi sorulara cevap niteliginde bir makale yazmak istedik. Ragerank 2014 yılına kadar Google’ın site sıralamasında kullandığı algoritmanın sonucu web sitenize verdiği değeri gösteren basitleştirilmiş 0’dan 10’a kadar olan bir değer niteligindedir. Bu değer genel web sayfanızdaki özgün içeriğe, sayfaya verilmiş bağlantılara ve bağlantı veren (backlink dedigimiz) sayfaların kalitesine bağlı olarak değişmektedir. Yani kısaca pagerank ne kadar yüksek olursa web sayfanız google tarafından populer olarak algılanıyor demektir.

Asıl bilmeniz gereken bilgi artık pagerank çok önemli değil. Google pagerank ilk çıkardığında basit bir yapıya sahip oldugu için alexa dmoz kaydı çok etkilidiydi. Bunu yani sıra alcagınız bir kaç kaliteli backlink ile ilk sıralara yerleşebiliyordunuz. Şuan durum eskisi gibi değil. Google neden bir numarda hiç düşündünüz mü ? Google artık çok çok  akıllı ve başarılı. Arama yaptıgınızda karşımıza en iyi sonuçları getiriyor. Yani artık backlink almayı düşünmektense kaliteli ve özgün içerik sahibi olmak için zaman harcamanız sizin için çok daha hayırlıdır. Google rank değerimi yükseltirsem web sayfamda google’da yükselir düşüncesine kapılmayın.

Pagerank yıllardan beri  arama sıralamasına dogrudan etki etsede 2016 nisan ayına kadar etkisi minimuma inmişti. 16 Nisan 2016 tarihi itibariyle artık tamamen kaldırılmış olup yerini RankBrain‘e bırakmıştır. RankBrain google’ın arama sonuçlarına yardımcı olması için yayınladığı yapay zeka mimarisine dayalı bir algoritmadır. Günümüzde
arma sıralaması hakkında bazı kriterler biliyoruz. Fakat Rankbrain ile artık bu kriterleri anlayabilmek neredeyse imkansız bir hale geldi.

Sonuç olarak google artık sitenizdeki herşeyi yapay zeka olarak aldandırdıgı bir algoritma ve daha bir çok kriter ile tarıyor. Kopya içerik , gereksiz metin , hatalı yazım vb. herseyi görüyor. Aslında sizden istedigi sadece özgün olmanız. İnsanlara doğru ve kaliteli bilgi aktarıyor olmanız. Google’da fark yaratmak için ne yapmam gerekiyor ? Page Rank nasıl arttırırm ? Hemen backlink alıp cuvalla para harcamalıyım. Siz siz olun bildiginiz kriterleri yerine getirin sonrası sitenizin özgünlügüne kalmış bir durum.

 

pagerank