Teknolojinin Geldiği Nokta

Egitim

Cloudlinux LVE Manager Kullanımı

Cloudlinux LVE Manager Kullanımı

LVE Manager Kullanımı hakkında resimli anlatım olarak bilgi vermek istedik. LVE manager ile kullanıcılarınıza  CPU usage (SPEED), Virtual memeory (vMEM), Physical Memory (pMEM), Concurrent connections (EP) limitlemesi yapılabiliyor. Bunun yanı sıra Number of procecces (nPROC), I/O limit (IO)i, IOPS limit (IOPS) gibi özelliklerde kısıtlama seçenekleri arasında yer alıyor. Hosting paketleri için LVE manager üzerinden limitleme paketleri oluşturabilirsiniz. PHP selector ayarlarını default olarak ayarlayabilirsiniz. Settings kısmından kullanıcılarınızı görüntüleyebilir ve özel ayarlar yapabilirsiniz. Home  kısmından ise sunucu anlık kullanımı izleyebilirsiniz.

Lve Manager ile neler yapılabilir ?

1-Cpu, Ram,IO(disk hızı), İnodes(Dosya sayısı) limitlemesi

2-Anlık olarak kaynak kullanımı monitoring özelligi

3-Eski istetistikleri ve anlık durumu filtre edip özel bilgi alabilirsiniz.

4-php selector ile birden fazla php destegi ve php seçebilme özelligi

5-Sunucu hosting paketlerine özel limitleme paketleri yaratabilme

6- Optimumcache kurulu ise cache ayarlarının yapılandırılması

7- Mysql governor kurulu ise MySQL kullanımı inceleyebilme

 

LVE Manager Kullanımı Resimli Anlatım

1- CloudLinux LVE Manager kısmına tıklayalım. Biz Directadmin üzerindeki cloudlinux resimleri ile anlatıyoruz. Cpanel üzerinde de arama kısından LVE manager search edip girebilirsiniz.

Lve Manager Kullanımı2- Home kısmından verdiginiz limitlerle ilgili anlık izleme yapabiliyorsunuz.Lve Manager Kullanımı

3- Settings kısmıdayız. Buraya sunucunuzda bulunan hostinglere atanmış paket ve ilgili limit bilgilerini görebilirsiniz. Dilerseniz edit kısmından istediginiz hostun ayarlar kısmına girip güncelleme yapabilirsiniz.Lve Manager Kullanımı

4- Stats kısmından yapacagınız ayarlara göre filtreleme yapıp server anlık kullanım ve istatistikleri inceleyebileceiginiz bir bölümdür.Lve Manager Kullanımı5- Packages kısmında ise hosting paketlerinize atayabileceginiz  limit paketlerini görebilir ve güncelleyebilirsiniz. Default pakete edit diyerek ayarlarına bakalım.Lve Manager Kullanımı6- Lve manager paketlerinize limitleri bu kısımdan verebilirsiniz. Eger fazla kaynak tüketen bir hosting hizmeti varsa ram i cpu , io limitlemesi yaparak sunucunuza nefes aldırabilirsiniz.

Lve Manager Kullanımı

6- Bu kısımda cloudlinux ile kurulan php versiyonlarına ayrı ayrı default ayarlar verebiliyorsunuz. Alttaki resimde Chose default modules for kısmından php versiyonunu seçerek php extension ayarlarını yaparak Save diyoruz. Default ayarlar belirlediginiz gibi gelecektir. Dilerseniz daha sonrasında hostinglerin içerisinden de bireysel olarak ayar degiştirebiliyorsunuz.

  Lve Manager Kullanımı  Sonuç

Cloudlinux baslı basına siz kullanıcılarımız için çok degerli bir yazılım. Ucuz lisans maliyetlerinin yanında sizleri büyük iş yüklerinden kurtarmaktadır. LVE Manager kullanımı hakkında bilgi vermek istedik. Umuyoruzki faydalı bir makale olmuştır. CageFS ve CageFS kulanımı , PHP Selector ve PHP Selector kullanımı ile ilgili baska makalede resimli anlatım ile detaylı bilgi verecegiz.