Teknolojinin Geldiği Nokta

spam mail nedir?SPAM Mail Nedir ?

Spam mail nedir sorunun en basit sekilde tanımlamak gerekirse , sizlerin isteği olmadan gönderilen reklam yada kötü amaçlı içeriğe sahip maillerdir. Spam maillerin yüksek oranı reklam içeriğine sahiptir. Geri kalan kısmının büyük bir bölümü ise virüs bulaştırma , fidye talebi  vb. nedenler ile gönderilir.


Spam mailler aslında iki guruba ayrılabilir. İlk olarak SPAM doğrudan gönderilen mesajlarla bireysel kullanıcıları hedef alır. Bu gibi spam listeleri google vb arama motorlarıyla web sayfalarının taranması , bilgisayara bulaşan virüsler , üye olunan internet sayfaları ile oluşturulur.


Diger bir spam türü şöyle açıklanabilir. Zararlı içeriği bulunmayan politik görüş , genel bilgilendirme, toplumsal duyarlılık yaratma, kamuoyunu bilgilendirmek vb.  için yapılır. Bu gibi konular için  yüzbinlerce kişiye yapılan gönderimlerde spam olarak adlandırılabilir. SPAM hakkında önemli bir nokta, bir iletinin SPAM olarak nitelendirmek için kullanılacak ölçütün iletinin içeriği ile hiç alakalı olmamasıdır.


Spam mailler neden atılıyor?

Spam mailler genel olarak herhangi bir ürünün tanıtım reklamı için aynı zamanda binlerce kişiye gönderilen mail çeşitleri olabilmektedir. Bir başka durum ise kötü niyetli kişiler bir virüsü yüzlerce kişiye ulaştırıp açtırma amacı ile spam yoluna başvururlar. Sosyal mühendislik senaryolarına bakılacak olursak.  Yüzlerce kişiye aynı anda virüslü maili göndererek zarara ugratmak , fidye istemek yada zararlı reklam yaymak için çalışırlar. E-posta servis sağlayıcıları bu mailleri otomatik olarak tespit edemeyip spam listesine alamazsalar kötü niyetli kişiler amaçlarına ulaşabilmektedir.


Spam maillerden ve zararlardan nasıl kurtulurum ?

Aslına bakarsanız herhangi bir spam filtre hizmet almıyorsanız yada kullandığınız spam koruması profesyonel değilse spam maileri engellemek mümkün değildir. Piyasada spam koruması olarak sağlanan bir cok hizmet bulunmkatadır. Fakat bir çoğunun ne denli basarılı olduğu tartışmaya açık bir konudur. Windows ve linux platformları üzerinde yazı yazılımların bir arada çalıştırılması ile antispam gateway olarak kullanabileceginiz çok fazla yapı bulunuyor. Fakat son kullanıcı için spam filtresinin yönetilmesi yada başarısı çok azdır.  Profesyonel spam koruması hizmetinden faydalanmak için önce test edip kullanabilme imkanı sağlıyoruz. Spam filtremizi test ettiğinizde farklı göreceğinizi garanti ediyoruz. Spam mail nedir ? Spam maillerden nasıl kurtulurum ? diye artık düşünmeyin. Anti spam hizmetimizden hemen faydalanabilirsiniz. Bizimle iletişime geçip spam mail ve spam koruması hakkında bilgi alabilirsiniz.

www.hostfix.com.tr