Teknolojinin Geldiği Nokta

Cloudlinux nedir ?

Cloudlinux nedir ? Sorusuna cevap vermeye çalışalım. Stabil bir hosting sunucusu oluşturmak ,  paylaşımlı yada çok fazla host bulunan şirketler için zor bir durum haline geldi. Hostinglerdeki ani trafik artış  sorunları sürekli yasanan bir sorun. Kaynak kullanımındaki artışları izlemek ve bilgisayar korsanlarının yaptıgı basit saldırıları engellemek sistem yöneticilerinin rutin işleri haline geldi. Bu sorunları takip etmek hep bir iş yükü ve maliyet gerektiriyor. Bunun dısında mal kaybı , zaman kaybı ve en önemlisi müşteri güveninin sarsılmasına neden oluyor. Bu sorunların çözümü için cloudlinux işletim sistemi devreye giriyor.

Cloud linux 2010 yıdında piyasaya sürüldü. Günümüzde 200.000 den fazla sunucuda ve 2binin üzerinde  veri merkezi tarafından kullanılıyor. En güzel özelliklerinden birtanesi Centos işletim sistemlerinin sorunsuz olarak Cloudlinux’e çevrilebilir olmasıdır. Cloudlinux paylaşımlı  hizmet veren sunucular için özel optimize edildi. Cloudlinux işletim sistemi kullanan sunucularda görülen yenilikleri söyle sıralayabiliriz. Öncelikle  performans artısı görülmektedir. Online kalma sürelerinde artış , Restart edilmedaki azalma yazılımın kalitesini ortaya koyuyor. İl olarak Cpnale için geliştirilsede sonradında directadmin destegide gelmiştir. Plesk panel ve Directadmin panel linux sunucularda en çok kullanılan hosting yönetim panelidir.

Cloudlinux Avantajlar

  • Tek bir kullanıcının tüketebileceği kaynakları sınırlandırabiliyorsunuz. Dilediigniz hostinge cpu ve ram limitlemesi koyabiliyorsunuz.
  • Gelişmiş sunucu güvenliği mevcut. Cagefs teknolojisi sayesinde müşterilerin yetkileri sadece kendi dizinleri için geçerli kılınıyor. Shell vb. gibi durumlarda sadeec hacklenen web sayfası etkileniyor. Tek bir site için tüm sunucuyu kaybetme yada veri kaybı gibi durumların önüne geçiyorsunuz.
  • Sunucu verimliligi artıyor. Kaynak ayarlarının yapılmasından ötürü hostinglerde stabilize saglandıgında sistemde daha fazla boş kaynagınız kalmış oluyor.
  • Birden fazla PHP sürümü kullabiliyorsunuz.  Php 4.4, 5.2, 5.3, 5.4 , 5.5 ve 7.0 gibi php seçenekleri ve her hosta ayrı php ini ayarları yapabiliyorsunuz. Eski veriyona sahip php siteler için sunucu çalıştırmanıza gerek kalmıyor.
  • Basit arayüz sayesinde tüm bu işlemleri bir kaç tık ile yapabiliyorsunuz. Bunca kolaylık yanında zamanınızda sizlere kalıyor.
  • Maliyet avantajı sağlıyorsunuz. Php sürümleri için birden fazla hosting sunucusu kullanmak yerine tek bir lisans ile bir den çok sunucuyu birleştirebilirsiniz.