Teknolojinin Geldiği Nokta

Egitim

Gmail Hesabını Outlook’a Ekleme

Gmail Hesabını Outlook’a Ekleme

Gmail hesabını Outlook’a ekleme işlemini nasıl yapacagınızı resimli olarak anlatmak istedik. Gmail hesabını Outlooka imap olarak eklemek için gmail ayarları üzerinden bazı değişiklikleri yapmamız gerekiyor. Gmail hesabının pop3 ve imap olarak erişilebilmesi için ayarlar kısmından izin vermeniz gerekiyor. Türkçe ve resimli anlatımı izleyerek kurulumu rahatça yapabilirsiniz.

 

1- İlk olarak gmail.com hesabınıza giriş yapınız. Gmail açmak için buradan giriş yapabilirsiniz. Gmail giriş yaptıktan sonra ekranın sag üst köşesinden Ayarlar kısmına girelim.

gmail hesabını outlook'a ekleme2- Yönlendirme ve POP/IMAP kısmına geliyoruz.  Resimde sarı renk ile vurgulanmış  “Tüm postalar için POP’u etkileştir” ve “IMAP’ı etkinleştir” seklince seçim yapıyoruz.  Sayfanın alt kısmından Değişiklikleri kaydet diyoruz.gmail hesabını outlook'a ekleme

3- Bu işlemin ardından mail hesabınıza aşagıdaki gibi bir uyarı gelecektir.

gmail hesabını outlook'a ekleme

4- Şimdi https://myaccount.google.com/lesssecureapps?hl=tr adresine giriş yapıp Daha az güvenli uygulamalara için ver kısmını AÇIK konuma getirip sayfayı direk kapatabilirsiniz. Burada yaptıgımız işlemde Gmail hesabınıza Outlook Android yada İOS vb. cihazlar erişim açılsın diye izin vermiş oluyorsunuz.

gmail hesabını outlook'a ekleme

5- Gmail hesabını Outlook’a ekleme için gerekli kritik işlemleri tamamladık. Şimdi gmail outlook ayarlarını ve tanımlamalarına geçip gmail ekleme işlemini POP3 olarak yapabiliriz. Outlook uygulamasını açıp File (Dosya) kısmına giriyoruz.

gmail hesabını outlook'a ekleme6- Add Account (Kullanıcı Ekle) tıklıyoruz.

 

gmail hesabını outlook'a ekleme

7- Karşınıza gelecek ekrandan Manuel setup or additional server types (El ile yapılandırma ayarları) seçenegini seçip Next (ileri) diyelim.

gmail hesabını outlook'a ekleme

8- POP or IMAP seçenegi ile sonraki ekrana geçelim. Next (İleri)

gmail hesabını outlook'a ekleme

9- Bu bölümde gerekli mail ayarlarınızı resme göre yapabilirsiniz. Gmail hesabını IMAP olarak Outlook’a eklemek için POP3 seçelim. Ardından More Settings (Diger Ayarlar) kısmına tıklayalım.

Remember password kısmını işaretlemezseniz Outlook açtığınızda şifre soracaktır. Bunu işaretli bırakmanızı tavsiye ederiz.

 

 

gmail hesabını outlook'a ekleme

10- Outgoing Server (Giden Sunucusu) kısmından resimde vurgulanan kısmı seçelim. Ardından Advanced (Diger) kısmına girelim.

gmail hesabını outlook'a ekleme

11- Resimdeki ayarları aynı şekilde yapalım. Ardından OK (tamam) tıklayıp ayarları kaydediyoruz. Ve Next (İleri) diyelim.

Başarılı bir gmail kurulum ekranı ↓

12- Gmail hesabını Outlook’a ekleme işlemlerini tamamladık. Gmail Outlook ayarlarını resimli anlatımda yapıldıgı gibi eksiksiz yaptıysanız aşagıdaki gibi basarılı bir ekranla karsılasacaksınız. Gmail hesabını outlookta nasıl kullanırım ? Sorusuna umuyoruz ki cevap verebilmişizdir.

gmail hesabını outlook'a ekleme