Teknolojinin Geldiği Nokta

Hosting Makaleleri

cPanelde Yeni E-posta Hesabı Açmak

cPanelde Yeni E-posta Hesabı Açmak

cPanelde Yeni E-posta Hesabı Açmak için almış oldugunuz hosting bilgileri ile cpanel hosting yönetim ekranına giriş yapmalısınız. http://domainadiniz:2082 şeklinde cpanel login ekranına ulaşabilirsiniz. Almış oldugunuz site uzantısı ile mail kullanabilmeniz için cpanel üzerinden mail hesabı açmalısınız. Cpanel’de yenimail hesabı açmak oldukça basit bir işlemdir. Aşagıdaki resimli adımları izleyerek kolayca mail hesabı açabilirsiniz.

E-posta Açmak

İlk olarak Email Hesapları kısmından E-posta hesapları açma ekranına girebilirsiniz.

cpanale yeni e-posta hesabı açmak

Email hesapları kısmına giriş yaptıktan sonra karşınıza aşagıdaki gibi E-posta açma ayarlarının olduğu bir ekran gelecektir.

Email: yazan kısma mail adresinizin ismini yazmalısınız. Örnegin muhasebe@domainadiniz.com kullancaksanız muhasebe yazmanız yeterlidir. @ simgesinden sonra açılır listeden domain adinizi seçebilirsiniz.

Password ve Password(again) kısımlarına mail şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Tavsiyemiz mail şifrelerinizi çok basit olarak belirlememeniz olacaktır. Mail şifresi oluştururken ne kadar güçlü bir şifre belirtirseniz okadar güvenli olacaktır. Strength (Kuvvet) kısmında şifreniniz nekadar güçlü oldugunu sistem size görsel olarak anlatmaya çalışacaktır. Dilerseniz Password Generator ile sistemin otomatik şifre üretmesini sağlayabilirsiniz.

Mailbox Quota: kısmı ise açacağınız mail hesabının kotasını belirliyorsunuz. Default olarak seçim yapabilir. Yada Unlimited (limitsiz) seçebilirsiniz.

cPanelde Yeni E-posta Hesabı Açmak

E-posta ayarlarını tammaladıktan sonra Create Account diyerek E-posta açma işleminizi tammalamış oldunuz. Artık webmail , Outlook vb. mail programları ile mail hesabınızı kullanmaya başlayabilrisiniz.