Teknolojinin Geldiği Nokta

Egitim

Cpanel Sunucuda Php Mail Fonksiyonu Kapatma

Cpanel Sunucuda Php Mail Fonksiyonu Kapatma

Cpanel Sunucuda Php Mail Fonksiyonu Kapatma işlemi nasıl yapılır ? Php Mail fonksşyonu nedir ? Bu konularda bilgi vermek istedik. Php mail fonksiyonu üzerindençok fazla spam mail aktivitesi yapılmaktadır. Php mail fonksyionu sunucunuzda aktif işe spam yapan sitelerin sayısı gün geçtikçe artacaktır. Php default ayarlarından mail fonksiyonu aktif gelmektedir. Web site kullanıcıları genelde iletişim formlarında php fonksiyonuınu hatalı olarak kullanırlar. Bu durumda spam yapan sistemlerin ekmeğine bal sürmek anlamına geliyor. Kullanıcılarınıza SMTP kimlk doğrulama yapan iletişim formları  kullanmalarını tavsiye etmelisiniz.  Bu makalede WHM/Cpanel sunucuda php mail fonksiyonu nasıl kapatılır anlatmak istedik.

Not: Cpanel sunucunuzda php mail fonksiyonu kullanan web sitelerinde iletişim formu vb. bölümlerde sorunlar oluşacaltır. Fonksiyon kapatıldıgı için ilgili php dosyaları çalışmayacak ve şikayet alma ihtimaliniz çok yüksek. Kullanıcılarınıza smtp  kimlik doğrulama ile php mail gönderme yapmalarını tavsiye edebilirsiniz.

Cpanel Sunucuda Php Mail Fonksiyonu Kapatma

1- WHM/Cpanel login oluyoruz. Arama kısmına  yazalım.

Cpanel Sunucuda Php Mail Fonksiyonu Kapatma

2- PHP Yapılandırma Düzenleyicisi (PHP Configuration Editor) kısmına tıklayın. Ve Gelişmiş Mod kısmını seçelim.

 

Cpanel Sunucuda Php Mail Fonksiyonu Kapatma

3- disable_functions bölümüne en sağ tarafa mail yazıp sayfanın en altından save diyip dosyamızı kaydediyoruz.

Cpanel Sunucuda Php Mail Fonksiyonu KapatmaBu işlemin ardından WHM/Cpanel kurulu sunucunuz  php mail fonksiyonunu kapanmış olduk. Cpanel sunucunuzdaki web hosting hizmetleri sadece SMTP üzerinden mail gönderimi yapılabilecekler. Cpanel sunucu güvenligi için gerekli bir ayardır. Artık spam maillerle ve ip blacklist temizlemekle ugraşmayacaksınız.