Teknolojinin Geldiği Nokta

Egitim

Cpanel Sunucuda Mysql Erişimini Dışarıya Kapatma

Cpanel Sunucuda Mysql Erişimini Dışarıya Kapatma

Cpanel Sunucuda Mysql Erişimini Dışarıya Kapatma için my.cnf dosyasına bir kod eklemeniz yeterlidir. Mysql ayarlarının tutuldugu my.cnf dosyasına bu kodu ekliyoruz. Daha sonra Mysql erişimi sadece sunucu üzerinden yapılabiliyor. Bu işlemle MySQL portunu dışarıdan erişime kapatmış oluyorsunuz. Mysql Dısaşrıdan erişim için 3306 potunu kullanır. Bu portu dış erişime kapatmış olacaksınız. Daha güvenli bir ortam yaratmış olacaksınız.Cpanel Sunucuda Mysql Erişimini Dışarıya KapatmaCpanel Sunucuda Mysql Erişimini Dışarıya Kapatma

1- Cpanel sunucuya ssh ile bağlanıp ilk olarak my.cnf dosyasını açıyoruz.  my.cnf gelende /etc/ dizininde bulunur. Dilerseniz locate my.cnf komutu ile arama yapabilirsiniz.

nano /etc/my.cnf

2- Cpanel Mysql erişimini dışarıya kapatmak için eklemeniz gereken kod;

 

skip-networking

3- MYSQL servisini restart edelim.

/etc/init.d/mysqld restart

Cpanel Mysql erişimini kapatmış olduk. Bu işlemi yaparak dışarıdan gelecek olan MySQL saldırılarının önüne geçmiş olacaksınız. Sunucu güvenligi için yapılacak işlemlerden birtanasi bu sekildedir. Günel konuları herzaman takip edin. Cpanel Sunucu güvenligini en üst seviyede tutmanız her zaman öneriyouz.