Teknolojinin Geldiği Nokta

Alexa sıralaması kaç ? Alexa nedir ?

Alexa sıralaması kaç ? Alexa nedir ? Alexa ne işe yarar ? Konularında bilgi verelim istedik. Alexa inernet ortamındaki aktif web sayfalarını ceşitli prosedürlere göre puanlayan ve sıralayan bir kuruluştur. Alexa, 1996 yılında kurulmuş ve hizmetlerine günümüzde de devam etmektedir. Alexa sadece site sıralamaları için istatistik toplamıyor. Bu istatistikleri kullanarak kullanıcılara ücretli olarak SEO hizmeti sağlıyor. Çeşitli ortamlardan topladıgı bilgiler ile web sitelerini ülke ve dünya sıralaması olarak iki gruba ayırmaktadır. Bu kurusulun resmi web sayfasına www.alexa.com adresinden ulaşabilirsiniz. Alexa, dünyanın en büyük alışveriş şirketlerinden birisi olan Amazon’a ait bir kuruluştur. Microsoft ortaklıgınında oldugunu konusunda haberler var.

Web ortamındaki internet sitelerinin sıralamasını tutan ve sıralayan bu kurum insanlara populer siteleri bulmada çok faydalı oluyor. Alexa nelere dikkat ediyor ? Kullanıcıların ilgili web sitelerine direk giriş mi yapıyor yoksa arama motoru üzerinden mi erişiyor konusu önemli. Kullanılan tarayıcılardan tutun baglantı yapan cihazlara kadar istatistikler topluyor. En önemli kriterlerden biriside web sayfası üzerinden geçirilen zamandır. Kullanıcılar web sitesi üzerinden ne kadar çok kalıyorsa web sitesinin kaliteli ve populer olabilecek durumda oldugu anlamı çıkarılıyor. Web sitenize gelen kullancılar çok vakit geçiriyorsa sıralamada hızla yükseliyorsanız. Yükseliyorsunuz derken aslında düşüyorsunuz. Örnegin 100. sırada olan bir site 101. sırada olan bir siteden daha populer anlamına geliyor.

Web sayfanızın alexa sıralamasını sorgulamak istiyorsanız aşagıdaki linkten alexa sıralama sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

https://www.alexa.com/siteinfo

Alexa sıralaması sorguladıgınızda Global Rank ve bulundugunuz ülke anlamına gelen Rank in Turkey şeklinde iki sıralama göreceksiniz.  Yani dünya ve ülke sıralaması anlamına geliyor. Web sayfanıza gelen backlink dedigimiz baglantıların bir kısmıda bu ekrandan ögrenebilirsiniz.  Alexa web sayfanızı inceleyip site içerigi ile ilgili benzettigi web sayfalarınıda sizlere görtermektedir.

 

Alexa Sıralaması (rank) yükseltmek için ne yapmalıyım ?

Alexa sıralaması (Rank) yükseltmek için en basit yapmanız gereken seylerden bahsedelim. Pagerank değeri yüksek ve populer web siteleri link vererek başlayabilirsiniz. Alexa’yıda Google’a benzetmek yanlış olmaz. Web sitenizi özgün içeriklerle doldurmak her zaman yararlı olmuştur. Web sayfanızın hızlı olmasına dikket edin. Web servisi hızlı olan bir kurumdan hosting hizmeti almanızda fayda vardır. Alexa Toolbar kullanmanızıda tavsiye edebilirim. Alexa Toolbar alexa verilerine hızlı katkı saglamaktadır. Alexa Toolbar kulanan kullanıcılar web sayyfanızı siyaret ettiginde sizin için puan anlamına geliyor. Alexa Toolbar indir.

Toolbar yüklediginizde sitenizin sıralarısını alttaki resimde oldugu gibi görebilirsiniz.

alexa sıralaması

  • Türkiyedeki TOP 50’deki Alexa Sıralaması ögrenmek için;

https://www.alexa.com/topsites/countries/TR

 

  • Dünya Top Alexa Sıralaması ögrenmek için;

https://www.alexa.com/topsites