Teknolojinin Geldiği Nokta

WHMCS Nedir ?

WHMCS hakkında bilgi vermek istedik. Son yıllarda populer yazılımlar arasına giren Whmcs yazılımı nedir ? ne işe yarar ? kimler kullanır gibi konulardan bahsedecegiz. Bu yazılım lisanslı olup aylık yada daha geniş kapsamlı lisanslar ile kullanıcılara hizmet vermektedir. Whmcs nedir ? Açılımı Web Hosting Manager Complete Solution olarak geçer. Türkçe anlamına web hosting kontrol paneli diyebiliriz. Bu kontrol paneli hosting saglayıcılar ,servis saglayıcılar yada Veri Merkezleri yönetimi için geliştirilmiştir. Dünyada kabul görmüş bir yazılım oldugundan ülkemizde de irili ufaklı  bir çok firma tarafından kullanmaktadır. Yazılım PHP tabanlı bir otomasyondur.

Hosting Firmaları Neden WHMCS Tercih Ediyor ?

Bu yazılım hosting ve sunucu firmalarına ilaç gibi geliyorda ondan. Tercih edilmesinin nedeni öncelikle lisans maliyetlerinin uygun olmasıdır. Ayrıca 2017 yılına kadar LifeTime yani ömür boyu geceri olan lisans hizmeti veriliyordu. Fakat suan Life Time lisans paketi kaldırıldı. Tabi eskiden ömür boyu whmcs lisansı alan kişi yada firmalar kullanabiliyor. Sadece yeni kullanıcılar bu lisans  türünden yararlanamıyorlar. Tercih nedenleri sıralamaya devam edelim.

Hosting yönetim paneliniz üzerinden müşteri takibi yapabiliyorsunuz.  Tüm müşterilerin cari kayıtları panel üzerinden kontrol edilebiliyor. Hosting hesapları ve domain hizmetleri ile ilgili tüm işlemleri üzerinde bulunan özellikler sayesinde otomatik olarak yapabiliyor. Aynı sekilde himzet süreleri biten , borcu hesaplara uyarı mailleri atıyor. Hosting hesaplarını suspend (durdurmak) yada terminate (silme) gibi işlemleri direk kendi yapıp size sadece bilgi veriyor. Neredeyse tüm ödeme sistemlerini entegre edebiliyorsunuz. Kullanıcı web sayfanıza geliyor hosting domain hizmetini satın alıyor. Ödeme işlemini tamaladıgında domain satın alma ve hosting açma işlemleri whmcs tarafından yapılıyor. Kullanıcıya gerekli bilgiler mail ile iletilebiliyor. Dilerseniz SMS sistemini de panelinize dahil edebilirsiniz. Mail ile gönderilen tüm bilgilendirmeler aynı sekilde SMS yolu ile kullanıcılarınıza iletiliyor.

whmcs

Web Hostin Maneger Diger Avantajları

Destek sistemi için ayrı bir yazılım satın almanıza gerek yok. Kendi üzerinde profesyonel ticket destek sistemi bulunuyor. Eklenti satın alarak sunucu kiralama, otomatik sunucu kurma , restart atma , console görüntüsü almaya kadar web sayfanız üzerinden whmcs sayesinde yapabiliyor. Tükçe dısında da bir çok dil destegi bulunuyor. Whmcs tema satın alarak web sayfanızı dilediginiz gibi değiştirebilirsiniz. Aksine ücretli yada ücretsiz bir çok whmcs tema bulabilirsiniz. Bahsettigimiz özelliklerin yanında toplu mail gönderme , toplu sms gönderme , bilgi bankası , ödeme secenekleri , dns yönetimi vb. bir çok özellik kullanılabiliyor. Aslında bu kadar kısa anlatmak hiç içime sinmedi ama inanın bu hosting yönetim paneli sizler için çok ideal. Sizi bir çok yazılım maliyetinden kurtarıyor. Ayrıca bu kadar özelligi tek bir panel üzerinden kontrol etmek yönetim açısından büyük avantaj arz ediyor. Sunucu bilgilerini panel üzerine kayıt ediyorsunuz. Sizin için tüm işlemleri yapıyor. Günümüzde zaman paradan da önemli hale geldi. Zaman satın aldıgınızı düşünebilirsiniz.

WHMCS TEMA

Bu populer yazılım için bir çok tema bulunuyor. Ücretli yada ücretsiz temaları GOOGLE üzerinde arayarak ulaşabilirsiniz. Web siteniz için en sık tema seçimini yapabilirsiniz. Tema ücretleride oldukça ucuzdur. Web tasarım içinde yüksek bütçe ayırmanıza gerek kalmıyor.