Teknolojinin Geldiği Nokta

Bitcoin nedir ?

Bitcoin nedir sorusuyla başlamak istedik. Kısaltma  BTC ‘dir. Bitcoin 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından deneysel olarak ortaya atılmıştır.  Bitcoinnin herhangi bir merkez bankası resmi kuruluş vs.bir platform ile ilişkisi olmayan ve ülke paraları ile alınıp satılabilen , bu alım satımın bir aracı olmadan yapılabildigi bir sanal para birimidir.  Günümüzde bitcoin çagın para birimi olarak görünüyor. İlk çıktıgı günden itibaren degerinin pek anlaşılamadıgı bu sanal para birimi 21.10.2017 tarihinde 6000$ civarındadır. Ve günümüzde bitcoin dünyanı bir çok ülkesi tarfından kabul edilmiş bir sanal paradır.

Bitcoin nedir ? Nasıl bitcoin üretirim ? Bitcoin ile nasıl para kazanılır ? Bitcoin kaç TL ? Yatırım için bitcoine güvenilebilir mi ? Uzmanlar bitcoin için ne diyor ? Şimdi alsam bitcoin 5 ay sonra kaç para olur ? Önümüzdeki günlerde bitcoin fiyatı düşer mi yoksa çıkar mı ? Bu sorularla kafanızdakilere cevap olmaya çalışalım.

bitcoin nedir

Bitcoin nasıl üretilir? Nasıl kazanılır?

Bitcoin mining dedigimiz madencilik olarak bilinen yöntemle hala üretilebiliyor.  Bilgisayar işlemcilerinin bir kriptoyu çözmesiyle üretilmektedir. Bitocin üretiminde malesef suan için normal bilgisayar işlemcileri yeterli gelmemektedir. 2008 yılında olsaydık elinizdeki tablet ile bile bitcoin şifresi çözüp çıkarabilirdiniz. Faka zorluk derecesi dedigimiz olaydan ötürü suan binlerce dolar yatırım yaparak bu işe girebilirsiniz. Çözülen her kripto size bitcoin olarak geri dönüyor. Sun samanlıkta igne aramak olarak örnek verebiliriz. Bulduugnuz her igneyi 1 Bitcoin olarak düşünebilirsiniz. Aslında bu konu oldukça derin ve cok teknik konular içeriyor. Siz okurların kafasını çok fazla bulandırmamak için yüzeysel olarak anlatmak istedik.

Bitcoin nasıl kullanılıyor ?

Bitcoin için wallet dedigimiz cüzdanlar yardımıyda kendi hesabınızda tutabiliyorsunuz. Fakat bu işlem biraz teknik bilgiye sahip olmanızı gerektirebilir. Banka hesabı gibi düşünebilirsiniz. Herkese ait bir cüzdan numarası oluyor. Çüzdan numaranızıda bankadaki iban numarası olarak düşünün. Ve hesabınıda bitcoin tutabiliyorsunuz. Genelde kullanıcılar local yada fiziksel cüzdan yerine online borsa sitelerinde coinlerini tutabiliyor. Borsada coin al sat işlemlerinide kolayca yapabiliyorlar. Almak istediginiz ürünün bulunduguun bölgenin para birimine göre bir bitcoin karsılıgı var. örnegin amazondan almak istediginiz bir saat 0.004 BTC .  Karsı tarafında kendine ait bir bitcoin cüzdan numarası oluyor. Bu adrese gerektigi kadar bitcoin atıyorsunuz ve alış verişi tamamlıyorsunuz. Ülkemiz dahil olmak üzere dunyada bir cok ülkede bitcoin atmleri dahi bulunmaktadır.

Bitcoin ile nasıl para kazanılır ?

Bircoin ile nasıl para kazanılır derseniz aslında iki yöntem var. Bunlardan birtanesi yatırım için ayırdıgınız para ile bitcoin almak ve beklemek. Belirli bir zaman sonra biroin fiyatındaki artış sizin paranızın degerlenmesini saglayacaktır. 2008 yılında 1 dolar olan bit coinin günümüzde kaç dolar oldugu ortadadır. İkinci yöntem biraz tecrube gerektiren bitcoin al sat işlemidie. Online borsa sitelerinde anlık iniş cıkışları takip edip al sat yaparak paranız ile para kazanabiliyorsunuz. Bitcoin al sat riskleri fazla oldugu için bu işlemi yapacaksanız tüm yatırımınızla yapmamnızı tavsiye ederiz. Öncelikle 100TL ile bitcoin alıp tecrube amaçlı al sat denemeleri yapabilirsiniz.

Bitcoin kaç TL ?

Genelde Bitcoin nedir ? Sorusuna cevap bulduktan sonra ilk sorulan soru Bitcoin kaç tl ? şeklinde olur. Bitcoin 21.10.2018 tarihinde Tl olarak 21 bin ile 23 bir arasında gidip gelmektedir. Bu fiyat degişimi dünyadaki arz talep oranına göre degişebiliyor. Yani bir anca 30 bin tl olarak cıkabilir yada 10bin tl ye düşebilir.

Yatırım için bitcoine güvenilebilir mi ?

Yatırım için bitcoin almak mantıklı gelebilir. Fakat sonuçta bu sanal bir paradır. 2008 den buyana müthiş bir çıkış yakaladıgı ortada. Fakat yatırım için yapabileceginiz risk nedir ? Kendinize bu soruyu sormalısınız. Bitcoin dünyada kabul gördü. Evet bu dogru . Herkes alışveriş yapıyor. Evet buda dogru . Ama nihayetinde sanal bir para birimidir. İşin entereran tarafıda işte burası yaklasık 10 yıldır var olan bir sanal paraya ne olabilir ? Bu sorunun cevabı ve bitcoin garantisi hiç bir zaman yoktur. Herkes olumlu yatırımlar yapmak istiyor. Ama herkez risk sevmez. Suan 50 bin tl yatırım yapıp 5 ssene sonra trilyoner olabilirsiniz. Ama 5 ay sonra elinizdeki paradan da olabilirsiniz. Bu konu size kalmış bir durumdur. Antalya’nın Serik ilçesinde Bitcoin için cinayet bile işlendi. Bunu neden hatırlattıyoruz. Hayatın dahi garantisi yok. Kendiniz karar verin diyoruz.

Uzmanlar bitcoin için ne diyor ?

Uzmanlar bu konuda ikiye ayrılmış durumda. Kimi gelecegin parası 100bin doları bulacagını söylerken, kimisi herkesi çok üzecek diye yorumlar yapıyor. www.google.com.tr üzerinden bu konuyla ilgili detaylı arama yapabilirsiniz.