Teknolojinin Geldiği Nokta

Outlook 2013 Yedek Alma

Outlook 2013 Yedek Alma işlemini anlatmak istedik. Günümüzde maillerimiz ticari yada kişisel işlerimizde olmazsa olmaz haline geldi. Etrafınız Outlook yedeği almadıgı için sorunlar yasayan en az bir kişi olmuştur. Maillerimizin hayati önem taşıgını şu günlerde  outlook e-posta yedeği almak olmazsa olmaz haline geldi. Sizlere tavsiyemiz  bilgisayarınızda bir sorun olmadan bir kaç adımda kolayca outlook maillerinizi yedeklemenizdir.

Elektronik ortamda nezaman sorun çıkar tahmin etmek çok zor.  Aşagıdaki adımları inceleyerek Outlook 2013 yedek alma işlemini kendiniz yapabilirsiniz. Outlook 2003 e-postalarımın yedegini nasıl alırım ? İşte cevabı.

Not: Bu makalede belirliten Outlook yedek alma işlemi Microsoft Outlook 2013 versiyonu içindir.

 

Outlook Yedek Alma Resimli Anlatım

1- Outlook 2013 yazılımını açtıktan sonra Dosya kımına girelim.

Outlook 2013 Yedek Alma2- Sol taraftaki açılan menüden Aç ve Dışarı Aktar kısmına girelim. Outlook 2013 Yedek Alma3- İçeri/Dışarı Aktar Dosyaları ve ayarları içeri veya dışarı akatarın kısmına tıklayalım.Outlook 2013 Yedek Alma4- İçeri ve Dışarı Aktarma Sihirbazı kısmına geldik. Outlook 2013 yedekleme ve yedekleri açma işlemlerinin merkezi bu bölümdür.  Gerçekleştirilecek Eylemi Seçin kısmından  Dosya ver seçimini yaplım ve İleri diyelim.

Outlook 2013 Yedek Alma5- Oluşturulacak dosya türü kısmından Outlook Veri Dosyası (.pst)  seçimini yapalım ve İleri diyelim.

Outlook 2013 Yedek Alma6- içinden öge dışarı aktarılacak klasörü seç kısmınna geldik. Bu kısımdan yedeklemek istediginiz bir mail klasörünüseşebilirsiniz. Örnegin sadece gelen mailleri yedeklemek isteyebilirsiniz. Bu bölümde seçtiginiz klasör yedeklenecektir. Filtre Uygula kısmından Ful yedek alıp sadece istemediginiz bir bölüm varsa çıkabilirsiniz.  Tüm kalasörleri yani full yedek almak için en üstten mail hesabını seçip Alt klasörlerle birlite kısmını işaretledikten sonra ileri diyelim.

Outlook 2013 Yedek Alma7- Gözat kısmından .pst dosyasının adını ve yedeklemek istedigini dizini değiştirebilirsiniz. Yinelenenleri içeri aktarılan ögelerle değiştir seçimini yapalım ve ileri diyelim.  Son dedikten sonra işlemin bitmesini beklemelisiniz.

Outlook 2013 Yedek Alma

Outlook 2013 yedek alma işlemini bitirmiş oldunuz. Yedek dosyanızı farklı bir platformda tutmanızı tavsiye ederiz. Usb yada harici bir disk üzerinde olabilir. Bilgisayarınızda oluşacak bir arıza, i işletim sistemi çökmesi , maillerin farklı bir bilgisayara tasıma vb. gibi bir durum oluşabilir. Pst dosyanızı Outlook kurulumundan sonra geri yükleyebilirsiniz. Faydalı olması dilegiyle.