Teknolojinin Geldiği Nokta

Outlook 2010 Yedek Alma

Outlook 2010 yedek alma işleminin nasıl yapıldıgını bilmek zaman zaman çok işinize yarayabilir. Microsoft Outlook en çok kullanılan mail kontrol yazılımları arasındadır. Local bilgisayarınızda tuttugunuz mailleriniz diskte oluşabilecek bir sorundan ötürü sizi zor bir duruma sokabilir. Arada da olsa Outlook yedeklerimizi almak sizleri güvence altına alacaktır. Donanımsal yaza yazılımsal sorunlarla karşılaşsanız bile elinizde Outlook yedeginiz oldugu için etkilenmeyeceksiniz. Bir kaç adımda Outlook 2010 yedek alma işlemi nasıl yapılır anlatmak istedik. Aşagıdaki adımları takip ederek Outlook yedek alma işleminizi kolayca yapabilirsiniz. Outlook yedegi aldıktan sonra  elinizde .pst uzantılı bir adet dosya olacak. Bu dosya ile istediginiz zaman geri yükleyebilir. Yada Outlook kurulu farklı bir ortamdaki bilgiysarınıza bu yedegi açabilirsiniz.

1- Outlook 2010 programını çalıştırın ve Outlook 2010 yedek alma işlemine başlamak için Dosya bölümüne girin.

Outlook 2010 yedek alma

2- Açılan yan menüden Açık kısmına tıklayalım.

Outlook 2010 yedek alma

3- Al bölümüyle Dosya ayarları ve RSS Akışlarını Outlook’A alın kısım ayarlarına geçiş yapmış olacagız.

Outlook 2010 yedek alma

4- Alam ve Verme Sihirbazı karşınıza gelecektir. Dosyaya ver kısmını seçip İleri diyoruz.

Outlook 2010 yedek alma

5-  Outlook 2010 yedek dosyamızı Windows bilgisayarda kullanabilmemiz için .pst yedegi almamız gerekiyor. Bu kısımdan Outlook Veri Dosyası (.pst) seçeneğini seçiyoruz ve İleri diyoruz.

Outlook 2010 yedek alma

6-  Ekranda daire içerisine alınan kısımdaki gibi yedek alacagınız mail hesabını seçiyoruz. Alt klasörlerle birlikte seçeneginin seçili olması gerekiyor. Ardından İleri diyelim.

Outlook 2010 yedek alma

7-  Bu kısımda da Yinelenenleri verilen ögelerle değiştir seçeneginin seçili olmasına dikkat edelim.  backup.pst dosyası default olarak bir dizine kaydedilecektir. Dilerseniz üst kısımdan .pst dosyasına farklı bir isimde verebilirsiniz. Eger outlook .pst dosyasının yerini değiştirmek istiyorsanız Gözat ksımından farklı bir bölüm seçebilirsiniz. Ardından Son diyoruz.

Outlook 2010 yedek alma

8- Son dedikten sonra karsınıza aşagıdaki gib bir pencere açılabilir. Burada aldıgınız Outlook 2010 yedek dosyasına şifre verebiliyorsunuz.  Yedegi geri yüklemek istediginizde bu şifreyi yine soracaktır. Aldıgınız Outlook 2010 backup dosyanızın daha güvenli olmasını istiyorsanız şifre koyabiliyorsunuz. Bu tamamen size kalmış bir durum. Verdiginiz şifreyi unutmanız durumunda dosyayı Outlook yedegini geri yükleyemezsiniz. Biz şifre koymadan tamam diyoruz ve Outlook 2010 yedek alma işlemini başlatmış oluyoruz. İşlem bittikten sonra Outlook .pst dosyasını kaydettiginiz dizinde görebilirsiniz. Bu dosya tüm Outlook mail yedeklerinizi tutmaktadır. İlgili Outlook mail yedek dosyasını (backup.pst) dilediginiz bir ortama tasıyarak güvenligini sağlayabilirsiniz. Faydalı olması dileğiyle.

Outlook 2010 yedek alma