Teknolojinin Geldiği Nokta

Egitim

CSF Kurulumu (ConfigServer Securty & Firewall)

CSF Kurulumu (ConfigServer Securty & Firewall)

CSF Kurulumu ve kullanımı hakkında bilgi vermek istedik. Config Server Firewall (veya CSF), çoğu Linux dağıtımı ve Linux tabanlı sunucular için ücretsiz ve gelişmiş bir güvenlik duvarıdır. Bir güvenlik duvarının temel işlevselliğine ek olarak – paketleri süzme, brute force ve flood saldırı teşhisi gibi diğer güvenlik özelliklerini içerir. CSF, cPanel, DirectAdmin ve Webmin gibi hosting yönetim panelleri tarafından destekleniyor. İptables tabanlı bir uygulama oldugunu bilmenizi isteriz. Bu free server firewall yazılımı eski nesil sanallaştırma kullanılan sunucu sistemlerinde iyi bir performans vermemektedir. Fiziksel sunucu yada cloud sunucu dedigimiz platformlarda kullanımında yüksek performans alabilirsiniz. Sunucunuza gelen saldıryı tespit ettigi anda istemci dedigimiz saldırgan ipsi otomatik olarak bloklanacaktır.

CSF Kurulumu

CSF kurulumu yaptıktan sonra yönetim için yükleme yaptıgınız sunucunun web panelinden detaylı ayar yapabileceginiz bir bölümü gelecektir. Sunucunuza CSF kurmadan önce BDF veya APF tarzında iptables tabanlı firewall yazılımları yüklü ise öncelikle bu yazılımları kaldırmanız gerekiyor. Bu yazılımları kaldırmak için ;

sh /usr/local/csf/bin/remove_apf_bfd.sh

Config Server Firewall CSF Özellikleri

1- Süreç takibi

CSF, şüpheli işlemleri tespit etmek veya ağ bağlantı noktalarını açmak için süreçleri izlemek üzere yapılandırılabilir ve algılanırsa sistem yöneticisine bir e-posta gönderebilirsiniz. Bu özellik sayesinde sunucunuzda olası bir istismarı ögrenmeniz ve durdurmanızda size zaman kazandıracaktır.

2- Dizin izleme

Dizin izleme özelligi ile, kötü amaçlı komut dosyaları için /temp ve diğer ilgili klasörleri izlenir. İllegal aktivite durumunda  yönetici e-mail adresine bilgilendirme yapar.

3- Port flood protection özelligi

Bu ayar, DDOS VE floading saldırılarına karşı koruma sağlar. Açık portlarınıza baglantı limiti verebilirsiniz.

4- Connection limit protection özelligi

Bu özellik ile, bir IP adresinden gelen her bağlantı için aktif bağlantı sayısını sınırlandırabilirsiniz. Doğru yapılandırıldığında, sunucu üzerindeki DoS saldırıları gibi kötüye kullanımları engelleyebilir.

5- UI entegrasyonu

CSF Firewall servisni yönetmek için ssh üzerinden komutlar kullanabilirsiniz. Fakat linux komutlarına hakim değilseniz Cpanel, Directadmin ,Webmin gibi web hosting panelleri için otomatik kurulan plugin sayesinden web banalı olarak kullanım imkanı sunar.

Config Server Firewall CSF Kurulumu

wget http://download.configserver.com/csf.tgz

tar -xzf csf.tgz

cd csf

sh install.sh

SunucudanConfig Server Firewall CSF Kaldırma

cd /etc/csf

sh uninstall.sh