Teknolojinin Geldiği Nokta

Genel

Cpanel Domain Açma Sorunu

Cpanel Domain Açma Sorunu

Cpanel Domain Açma Sorunu yaşadıgınızda yapmanız gerekenleri anlatmak istedik. Aldıgınız hata Account Creation:failed “kullanıcıadı” already controls the domain name “www.domain.com.”

şeklinde olacaktır. Cpanel oldukça gelişmiş bir panel bunu hepimiz biliyoruz. Üzerinde bu kadar cok kullanım kolaylıgı saglayan bir hosting kontrol paneli arada sizlede bu sekilde bug lar çıkarabiliyor. Bu hatanın nedeni daha önceden cpanel üzerinden eklemiş oldugunu bir hesabı silebilirsiniz. Fakat sistem sildiginiz bu hosting hesabını kaldırıken tam olarak bu işlevi yerne getiremiyor. Siz bunu farketmezsiniz. Silindi zannedersiniz. Fakat bir cok config dosyasında silinmiş bu hostinge ait bir cok kayıt kaldırılamıyor. Cpanel Domain Açma Sorununun nedeni aslında budur. Ve tekrar aynı isimde bir hosting açarken sorun yaşayacaksınız. Çünkü sistem ilgili host kaydının açık oldugunu görecektir. Bu sorunu giderebilmek için silinmeyen bazı kayıtların bulunuyor. Cpanel Domain Açma Sorununu giderebilmek için aşagıdaki işlemleri uygulamalısınız.

 

cpanel domain açma sorunu

Komut işlemleri

/scripts/updateuserdomains komutu çalıştırılmalı eger aşagıdaki gibi bir hata alırsanız

warn [updateuserdomains] Stale lock file: /etc/demousers.lock. Age is 41744 (mtime=1508149532) which is longer than waittime (300)
warn [updateuserdomains] Stale lock file: /etc/email_send_limits.lock. Age is 41744 (mtime=1508149532) which is longer than waittime (300)
warn [updateuserdomains] Stale lock file: /etc/mailbox_formats.lock. Age is 41744 (mtime=1508149532) which is longer than waittime (300)
warn [updateuserdomains] Stale lock file: /etc/mailhelo.lock. Age is 41744 (mtime=1508149532) which is longer than waittime (300)
Cpanel::Exception::IO::FileLockError/(XID 2egaxp) The system failed to lock the immutable (+i) file “/etc/mailips” because of the following error: Permission denied
at /usr/local/cpanel/Cpanel/Exception/CORE.pm line 330.
Cpanel::Exception::create(“IO::FileLockError”, ARRAY(0x10a8f70)) called at /usr/local/cpanel/Cpanel/Exception.pm line 46
Cpanel::Exception::__ANON__(__CPANEL_HIDDEN__, ARRAY(0x10a8f70)) called at /usr/local/cpanel/Cpanel/Transaction/File/Base.pm line 129
Cpanel::Transaction::File::Base::new(“Cpanel::Transaction::File::Raw”, “path”, “/etc/mailips”, “permissions”, 416, “ownership”, ARRAY(0x10a87c0)) called at /usr/local/cpanel/Cpanel/Userdomains/CORE.pm line 411
Cpanel::Userdomains::CORE::_create_transaction(Cpanel::Userdomains::CORE=HASH(0x649178), HASH(0x679f00)) called at /usr/local/cpanel/Cpanel/Userdomains/CORE.pm line 116
Cpanel::Userdomains::CORE::update(Cpanel::Userdomains::CORE=HASH(0x649178), “force”, 0, “verbose”, 0) called at /scripts/updateuserdomains line 24

lsattr /etc/mailips
chattr -i /etc/mailips  bu iki komut ile ilgili config dosyasının iznini düzenlemiş olursunuz.

 

Sorun çözümü

Ardından  /scripts/updateuserdomains   komutunu tekrar çalıştırmalısınız. bu işlem biraz uzun surebilir. Sonrasında ilgili hostun eski kullanıcı adının wwwkullanici oldugunu varsayalım. bazı dizinlerden bu kullanıcı adına ait verilerin manuel silinmesi gerekiyor.

rm -rf /var/cpanel/userdata/wwwkullanici
userdel -r wwwkullanici
rm -rf /var/cpanel/users/wwwkullanici

bu komutların ardından config dosyalarının içinden ilgili kullanıcı adını nano ile açtıktan sonra “ctrl w” ile search edip kayıtları silmeniz gerekiyor.

nano /etc/userdomains

nano /etc/domainusers

nano /etc/named.conf

nano /var/cpanel/databases/users.db

nano /etc/dbowners

nano /var/cpanel/databases/users.db

nano /etc/httpd/conf/httpd.conf

 

Daha sonrasında

/var/named/ kısmından ilgili domain adının varsa zone kaydınıda silin.

Son olarak /scripts/fixquotas komutu ardından /etc/init.d/cpanel restart komutu ile cpanel restart edebilirsiniz. Ardından whm panele giriş yapıp açamadıgınız hostingi tekrar açmayı deneyebilirsiniz. Böylece cpanel domain açma sorunu nun çözüldügünü göreceksiniz.