Teknolojinin Geldiği Nokta

Ping Paket Boyutunu Arttırma

Ping Paket Boyutunu Arttırma işlemi nasıl yapılırdan önce ping nedir ? Anlatmaya çalışalım. Ping programı ip adresi alabilen bütün ciharlar arası ağ bağlantı testi için kullanılan bir uygulamadır diyebiliriz. Ping atıldıgında karsıdaki cihaza 32 baytlık bir ICMP paketi gönderir ve aynı paketin geri gelmesini bekler. ICMP ile paket karsı bilgisayara gönderilir ve aynı sekilde  karsıdan cevap alınır. Bu basit program, birçok işe yarayabilir. Ping attıgınız sunucu bulundugunuz bölgeye ne kadar uzak ise, ping süresi okadar artacaktır. Örneğin Türkiye’deki sunuculara ortalama 20ms ile ping atabilirsiniz.  Ama Amerika’daki bir zihaza ping atmak istediginizde mesafe uzadıgı için ping süreside artacaktır. Ping süre artısı sadece mesafe ile doğru orantılı değildir. Ping attıgınız sunucu o anda yogunluk içerisinde ise ping süreleri değişebilir.

Ping atmak örnek

Windows’da  arama kısmına CMD yazalım. Açılan ekrana ping domain yada ip adresi yazıyoruz.

Ping Paket Boyutunu Arttırma

 

Ping istatistiğini inceleyelim;

Paket: Giden = 4, Gelen = 4, Kaybolan = 0 (%0 kayıp),
Mili saniye türünden yaklaşık ping süreleri:
En Az =21ms, En Çok = 22ms, Ortalama = 21ms

Yukarıdaki örnekte siteme 4 adet 32 baytlık ICMP paketleri gönderildi. Sunucu bu paketleri saldırı olarak algılamaz. İCMP güvenilmeyen ve istismar edlen bir protokul oldugundan genellikle firewall cihazları bu paketleri direk droplamaktadır. Ping droplama yapıldıgında gelen cevap İstek Zaman Aşınıma Uğradı olacaktır.

Ping Paket Boyutunu Arttırma -Ping Komutları

Komutların açıklamaları için CMD ekranına ;

ping /?

Ping Paket Boyutunu Arttırma

 

-t: Karşı tarafa sürekli olarak 32 baytlık ICMP ping paketi gönderir.  CTRL +C ile işlemi sonlandırabilirsiniz.
ping -t www.google.com.tr

-n <Number>: Gönderilen ICMP paket sayısı için kullanılır. Default olarak gönderlen paket satıyı 4’tür. Aşağıdaki örnekte 40 adet paket gönderdik. İkinci örnekte ise “-w” parametresi ile birleştirdik.
ping -n 40 www.google.com.tr
ping -n 40 -w 500 www.google.com.tr

–l <Boyut>: Bu en önelilerinden birisidir. Ping paketinin boyutunu ayarlamamıza olanak sağlar. Varsayılan boyut 32 bayt olup en büyük boyut ise 65.527 bayt. Örnek olarak bu komutu “-t” komutu ile birleştirip  65.000 bayt boyutunda paketler gönderelim. Basit bir DDOS atak diyebiliriz. Genel bu kadar yüksek ICMP kapetleri kabul edilmez ve istek zaman asımına ugradı mesajı döner.
Örnek: ping -t -l 65000 www.google.com.tr

-w <Zamanaşımı>: Zaman aşımını (milisaniye cinsinden) ayarlamanıza olanak sağlar. Varsayılan değer 1.000’dir (1 saniyelik zaman aşımı).
Örnek: ping -w 5000 www.google.com.tr

-a: Karşı tarafa iletilen paket başarılı olursa ping karşılık gelen ana makine adını görüntüler.

-f: Ping paketinde Do Not Fragment bitini ayarlar. Varsayılan olarak, ping paketi parçalamaya izin verir. Yalnızca IPv4’de kullanılabilir.

-i <TTL>: Yaşam süresidir. Gönderilen paketlerde IP üst bilgisindeki TTL alanı değerini belirtir. Varsayılan değer, ana makinenin varsayılan TTL değeridir. TTL için en yüksek değer 255’tir.

-v <TOS>: Hizmet Türü (TOS) alanı değerini belirtir sadece IPv4’te kullanılabilir. Alacağı değerler 0 (sıfır) ile 255 arasında bir ondalık değer olarak belirtilir.

-r <Number>: Atlama sayısı için kayıt yoludur ve yalnızca IPv4 için geçerlidir. Bu parametre 1 ile 9 arası değer alır. Genelde time out verecektir.
Örnek: ping -r 1 www.google.com.tr

-s <Number>: “İnternet Zaman Damgası” seçeneğinin, her atlama için “Yankı İsteği” iletisi ve karşılık gelen “Yankı Yanıtı” iletisinin geliş zamanını kaydetmek için kullanılacağını belirtir. Sayı en az 1, en fazla 4 olmalıdır.