Teknolojinin Geldiği Nokta

Genel

Windows 8 DNS Değiştirme

Windows 8 DNS Nasıl Değiştirilir ?

 

Windows 8 dns değiştirme işlemini nasıl yaparım ? diye düşünmeyin. yapmanız gereken ilk olarak denetim masasını açmanız olacak. Denetim masasını açmak için windows arama kısmına denetim masası yazmanız yeterlidir. Ardından açılacak olan ekran aşagıdaki gibi olacaktır. Ağ ve İnternet sekmesine tıklayın.

 

Windows 8 Dns Değiştirme

Ağ ve Paylaşım Merkezi kısmına tıklayarak sonraki aşamaya geçmelisiniz.

Windows 8 Dns Değiştirme

Bu kısımda internet baglantınız yerel yada wireless şeklinde karsınıza çıkabilir. Siz Bağlantılar: Kısmına tıklayınız

Windows 8 Dns Değiştirme

Resimde olduğu gibi özelliklere tıklayarak devam ediyoruz değişim yapmaya.

Windows 8 Dns Değiştirme

İnternet Protocol Version (TCP/IPv4) üzerine çift tıkladıktan sonra karşımıza gelecek ekranda ayarlarımızı yapıyoruz.

Windows 8 Dns Değiştirme

Bu ksıımdan Aşagıdaki DNS sunucu adreslerini kullan secenegini işaretlemelisiniz. Bu seçimden sonra tercih edilen DNS sunucusu ve Diger DNS sunucusu kısmı aktif olacaktır. Ardından buralara girmek istediginiz en hızlı dns ip adreslerini yazabilirsiniz.

Windows 8 Dns Değiştirme

DNS ayarlarında son kontroller

Windows 8 dns ayarlarınızı değiştirdikten sonra DNS cache temizlemenizde fayda var. DNS değişikliginden sonra girmek istediginiz siteye erişim saglayamıyorsanız. İlk olarak windows arama kısmına CMD yazıp komut penceresini açmanız gerekiyor.  Sonra  ” ipconfig /flushdns ” komutunu girerek dns cache temizleme yapmanızı tavsiye ederiz. Eger bu işlemden sonra web sitesine rişim sorunu devam ediyorsa DNS iplerinde değişiklik yapmanızda alternatifler arasındadır. İlk yazdıgınız dns ipsiyle ilgili o anda bir sorun olabilir. Biliyorunuz ki dns değiştirmek kesin çözüm olmayabilir. Bölgesel yada kitlesel olarak yasaklamalar dns değiştirme ile çözülmeyebiliyor. Router filtrelerle yapılan yasaklamalarda yasaklı sitelere erişememektesiniz. Bunun için proxy dedigimiz sistem devreye giriyor. Proxy kullanımı ile konuları baska bir makalede ele alacagız. Blogumuzda arama yaparak bulabilirsiniz.

DNS iplerini otomaktik yapmak için ne yapmalıyım ? derseniz adımları tek tek tekrarlayıp son adımda “DNS sunucu adreslerini otomatik al” seçenegini işratlemelisiniz. Ardından tamam diyerek işlemi tamamlayabilirsiniz. Artık internet saglayıcınızın bölgesel olarak belirledigi dns ipleri üzerinden çıkış yapacaksınız.

Diğer hızlı dns sunucu iplerne ulaşmak için  tıklayarak ulaşabilirsiniz.