Teknolojinin Geldiği Nokta

Egitim

Microsoft Outlook 2013 Mail Kurulumu

Microsoft Outlook 2013 Mail Kurulumu

Microsoft outlook 2013 mail kurulumu nasıl yapılır ? Bu işlemi resimli olarak 10 adımda anlatmak istedik.

İlk olarak otlook 2013 programını çalıştırıyoruz. File kısmına tıklıyoruz.

Microsoft outlook 2013 mail kurulumuKarsınıza bu sekilde bir ekran gelecektir. Add Account yani kullanıcı ekle kısmından devam ediyoruz.

Microsoft outlook 2013 mail kurulumu

Bu ekranda en alt kısmında manuel kurulum dedigimiz “Manuel setup or additional server types” seçenegi ile ilerleyelim.

Microsoft outlook 2013 mail kurulumu

Exchange server , activesyn servisi yada free bir mail adresi outlook.com vb. tanımlayabiliyorsunuz. Biz POP or IMAP seçenegi ile devam edelim. Burada POP ve Imap arasındaki farkı anlatmak isteriz. POP3 hesabı maillerinizi sunucuda tutmaktadır. Yani mailleriniz hem local bilgisayarınızda hemde sunucuda durur. Sizin belirleyeceginiz zaman dilimine göre mailleriniz sunucu üzerinden silecektir. IMAP mail türünde ise mailler local bilgisayara indirilmez.  Outlook sadece sunucudaki mailleri size göstermektedir. POP3 sunucudan sil ayarlarını aşagıda anlatmaya çalışacagız. Next ile bir sonraki genel ayarlara gidelim.

Microsoft outlook 2013 mail kurulumu

Bu kısımda İsminiz , mail adresiniz ,  gelen posta sunucusu , giden posta sunucusu ve şifrenizi belirtmeniz gerekiyor. Bu işlemleri tamamladıktan sonra More Settings kısmından diger ayarları açalım.

Microsoft outlook 2013 mail kurulumu

Açılan ayarlarda Outgoing Server yani giden sunucu ayarlarına tıklatıp en üstteki kısmı işaretlemeniz gerekiyor.  Sonra advanced kısmından devam ediyoruz.

Microsoft outlook 2013 mail kurulumu

Bu kısımda ilk değiştirmeniz gereken yer Outgoing server (SMTP) yani giden posta sunucu portu olacaktır. Burayı 587 olarak güncelleyiniz. En alt kısımda 3 adet kutucuk göreceksiniz. Bunları anlatmaya çalışalım.

Silme ayarları hakkında

1- Leave a copy of messages on the server seçenegi yani iletinin bir kopyasını sunucuda bırak kısmıdır. Bu secenek işaretli olursa local cihazınıza cektiginiz mailin bir kopyası sunucuda tutulacaktır.

2- Remove from server after days şeçenegi yani 14 gün sonra sunucudan sil. Burada yazan 14 gelen maili 14 gün sonra sunucudan temizle anlamına geliyor. Bu secenegi durumunuza ve mail trafiginize göre sizin belirlemeniz gerekiyor. Bu secenegi hiç seçmezseniz sunucudan mailleriniz silinmeyecektir.

3- Remove from server when deleted from ‘deleted Items’ bu kısımda silinmiş mailler klasöründen sildigim mailleri sunucudan sil anlamına geliyor. Outlook 2013 üzerinde gelen bir maili sildiginizde mail silinmiş ögeler klasörüne atılır. Bu durumda mail sunucuda durmaya devam edecek. Ve bir üst senecekte yaptıgınız ayara göre 14 gün sonra sunucudan silinecektir. Bu kısmı secmekte kullanım durumunuza göre sizin karar vermeniz gereken bir durum.

 

Mail silme ayarlarınızı tamamladıktan sonra Ok deyip devam ediyoruz.

Microsoft outlook 2013 mail kurulumu

Son bir adım kaldı. Next diyerek Outlook un mail ayarlarını kontrol etmesini sağlıyoruz.

Microsoft outlook 2013 mail kurulumu

Eger outlook 2013 mail ayarlarınızda bir sorun yoksa aşagıdaki gibi bir ekran göreceksiniz. Ve close diyoruz.

Microsoft outlook 2013 mail kurulumu

Finish diyerek işlemleri tamamlıyoruz. Artık outlook üzerinden mail tanımlama işleminiz tamamlamış oldunuz. Mail alıp gönderme işlemlerinizi başlayabilirsiniz.Microsoft outlook 2013 mail kurulumu