Teknolojinin Geldiği Nokta

Hosting Nedir ?

Hosting nedir ? Sorusuna genel olarak web sitenizin 24 saat yayında kalması için sunucu dediğimiz bilgisayarlar üzerinde verileriniz için ayrılmış alan diyebiliriz. Türkçe anlamı alan adı barındırma yada barındırma hizmeti olarak bilinir. Hosting hizmetleri normal bilgisayarlar üzerinden de verilebilir. Fakat normal bilgisayarlar 7/24 çalışmak için üretilmediginden sistem üzerinde cok sık sorunlar çıkabilir. Bu nedenle sunucu dediğimiz çok daha kuvvetli bilgisayarlar üzerinden barındırma hizmeti verilmektedir.

Bilgisayar üzerinde istediginiz zaman www.hostfix.com.tr yazdıgınızda bu web sayfasına ulaşabilirsiniz. Çünkü bu web sitesi sürekli acık olan bir sunucudan yayın yapmaktadır. Ve kullanıcılar günün diledigi saatinde web adresine ulaşabilir. Kaliteli sunucu hizmeti için bu cihazların veri merkezi dedigimiz ortamlarda yedekli network altyapısı ve sogutulan ortam üzerinde çalışması gerekir. Böylece sunucuya kaliteli bir ortam yaratılmaktadır. Network kesintisinin ve donanım arızasının olmaması sizlerinde kaliteli hosting hizmeti almanızı saglayacaktır.  Sorunsuz sunucu hizmeti size ulaşmaya çalışan insanların herzaman size ulaşabileceiginiz garanti etmektedir. Bu durumda yaptıgınız faaliyetin verimliliginiz arttıracaktır. Sitenize erişmeye calısan kullanıcının sitenizi açamaması kötü bir durumdur. Aynı sekilde size mail gönderen kişilerin maillerinin ulaşmaması sizi kişisel yada ticari olarak etkileyecektir. Bu nedenle hosting firması seciminizi iyi yapmanızı tavsiye ediyoruz. Kaliteli ve ucuz hosting paketleri için Hostfix Teknoloji adresini ziyaret edebilirsiniz.

hosting nedir

Hosting Paketleri Seçmek

Hosting hizmetleri PHP hosting yani Linux Hosting ve ASP Hosting yani Windows Hosting olarak genel bir kalıpta pazarlanmaktadır. Bu seçimi web sitenizin yazılımına göre seçmeniz gerekiyor. Örnek verirsek WordPress Joomla hazır yazılımları kullanıp bir internet sitesi kurmak istiyorsanız PHP Hosting hizmeti almanız uygun olaraktır. ASP tabanlı bir web sitesi için Windows Hosting hizmeti almalısınız. html web sitesi tararımları hosting saglayıcınız tarafından bir engelleme yapılmadıysa her iki secenektede çalıştırılabilir. Bu ana seçimin dısında web projeniz için gerekli web alanı dediğimiz seçimi tamamlamalısınız.  500MB 1Gb vb. gibi bir çok çeşit içerisinden hosting paketinizi seçebilirsiniz.

Hosting Özellikleri Nelerdir?

Domain Barındırma;

Hosting paketinde kaç adet site barındırılabilecegini göstermektedir. Örnegin 1 adet domain barındırma

Web Alanı

Sunucu üzerindeki verilerin maksimum nekadar olacagını göstermektedir. Örnegin 1GB  web alanı

Trafik

Kullanıcı ziyaretleri sırasında sunucu üzerinden gecen network trafik limitidir. Aylık olarak belirlenir Örnegin 20GB trafik

Mail Adet

Hosting içerisinde açılabilir inbox limitidir. Örnegin muhasebe[@]domainadiniz.com gibi kaç adet mail açabileceginizi gösterir.

Sub-Domain

blog.domainadınız.com  vb. gibi alt domain açabilme limitidir.

Yönetim Paneli

Hostinginizi yönetebileceginiz kontrol panelidir. En çok bilinen panetller Cpanel , directadmin ,Plesk vb.