Teknolojinin Geldiği Nokta

Domain Sorgulama

Domain sorgulama işlemi web üzerinde bir web adresi (Alan Adı) kayıt etmek için yapılmaktadır. Örnek vermek gerekitse domainadiniz.com gibi bir domain sahibi olmak istiyorsanız. Öncelikle almak istediginiz alan adının daha önceden tescil edilip edilmedigini kontrol etmeniz gerekiyor. Domain sorgulama işlemi  dünya  üzerindeki domain sağlayıcılarına ait sunuculardan  yapılmaktadır. Daha öncede tescil edilip edilmedigini kontrol etmek için  domain sorgulama işleminde olumlu yanıt almalısınız.

İstediğiniz alan adı eğer tescil edilmediyse tescil işlemi yapabilir ve domain sahibi olabilirsiniz. Sorguladıgınız alan adı öncesinde tescil edildiyse farklı uzantılara yönelebilirsiniz. Örnek olarak alanadiniz2016.com dolu ise alanadiniz2016.net  vs. diğer uzantılarak yönelebilirsiniz. Aksi taktirde komple başka bir alan adı tescili düşünmeniz gerekmektedir. Domain sorgulama işlemini nasıl yapabilirim.

https://www.hostfix.com.tr adresine giriş yaptıktan sonra karsınıza aşagıdaki gibi bir ekran gelecektir.

domain sorgulama

Ortada bulunan kısma tescil etmek istediginiz alan adını yazarak ardından sorgula butonuna tıklamalısınız. Açılacak olan ekranda sistem sorguladıgınız alan adının müsait olup olmadıgını gösterecektir. Eger domain adı tescil edilmiş ise alternatif uzantılara sahip domain isimleriniz ve ucuz domain fiyatlarınız gösterecektir. Dilediginiz gibi bir seçim yaparak alan adını sepetinize ekleyerek işlemlere devam edebilirsiniz.

domain sorgulama

Domain Satın Al

Web sayfamız üzerinden ucuz domain ve ucuz hosting paketlerini inceleyebilirsiniz. Domain sorgulama ve tescil işleminizin ardından web hosting paketlerinide incelemeniz gerekecektir. Eger web projenizi derhan yayına almak ve internet üzerinde bir an önce bir yer almak istiyorsanız.  Domain hosting paketlerinin her ikisinide satın almalısınız.  Domain hizmetinin ve hosting paketinin tek basına cok fazla bir ise yaramamaktadır. Bu iki hizmet alınıp eşleştirme yapılmasının ardından web adınızı aktif kullanmaya başlayabilirsiniz. Aksi taktirde sadece isik hakkını kiralayı kullanmadan bekletmiş olursunuz.

Domain ve hosting paketlerinin nasıl aktif edilecegi konusunda bilgi sahibi olmanıza gerek yoktur. Teknik departman bu konuyu sizin için çözümleyecektir. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak isterseniz daha sonraki bir makalemizde domain sorgulamadan detaylı olarak bahsedecegiz. Dilerseniz 0850 888 8 349 numaradan bize ulaşıp güvenli hosting nasıl aktif edilir sorunuza cevap bulabilirsiniz. Domain sorgulama için tarayıcınızdan https://www.hostfix.com.tr/alan-adi-sorgulama adresinide ziyaret edebilirsiniz.