Teknolojinin Geldiği Nokta

Genel

ana makinesinin sunucu dns adresi bununamadı

Ana makinesinin sunucu dns adresi bununamadı sorunu ve çözümü

Ana makinesinin sunucu dns adresi bununamadı . Sorununun nedeni bir çok şey olabilir. Gelin birlikte bu sorunları gidermeye çalışalım.  Bu hata karşınıza DNS araması başarısız olduğundan www.facebook.com ana makinesindeki sunucu bulunamadı. Yada DNS_PROBE_FINISHED_BAD_CONFIG şeklinde çıkabilir. Bir kaç adımda bu sorunları çözmenizi sağlayalım. Bu hatanın temel nedeni girmek istediğiniz web sitesinin IP adresinin kullandıgınız tarayıcı  (explorer , chrome , mozilla vb. ) tarafından algılanamamasındandır. DNS servişi tarayıcıya yazdıgınız internet sitesinin ip adresini dns iplerinizden dns makinasına ulaşarak çözer. Bu ip çözümü olmazsa işte bu hata kardsınıza çıkacaktır.

Ana makinesinin sunucu dns adresi bununamadı hatsının nedenleri nelerdir ?

1- İnternet bağlantınızda oluşan  geçici bir kopma yasanması yada  internetinizin tamamen kesilmesi

2- Kullandığınız DNS sunucunun cevap veremez konumda olması , dns sunucunun kapalı olması yada dns sunucu ipsinin modeminiz tarafından hatalı girilmesi ve ya hiç girilmemiş olması

3- Girmek istediginiz alan adının kayıtlı olduğu DNS sunucusunun isteğinize yanıt veremeyecek olması yada kapalı olması

ana makinesinin sunucu dns adresi bulunamadı

Ana makinesinin sunucu dns adresi bununamadı çözümü

1- İlk olarak modeminizin baglantısında bir sorun olmadıgını kontrol edin ve gerekvarsa yeniden başlatın.

2- Baska sitelere girebiliyor fakat tek bir sitede bu sorunu yasıyorsanız sorun sizden kaynaklı olmayabilir. Sorunun nedenlerini açıkladıgımız 3 numaralı maddeden dolayı erişim saglayamıyor olabilirsiniz.

3- Windows arama kısmına CMD yazıp komut penceresini açtıktan sonra  ” ipconfig /flushdns ” komutunu girerek dns cache temizleme yapıp deneme yapabilirsiniz. Her seferinde DNS ön belleğini kod yazarak temizlemek yerine Hizmetler üzerinden “DNS İstemcisi” adlı hizmeti devre dışı bırakarak sorunu çözebilirsin.  Bu işlemi sürekli yapmak istemiyorsanız windows arama kısmına  “services.msc” yazarak açılan ekrandan ” DNS İstemcisi ” isimli servisin üzerine çift tıklayın. Açılan ekranda durdur ve devre dısı bırak diyebilirsiniz.

4- Modeminizde sorun yok ve hiç bir siteye erişemiyorsanız DNS sunucunuzla alakalı bir durum olabilir. Bu nedenle bilgisayarınıza DNS ip adreslerini girmeniz gerekiyor. DNS değiştirmeyi bilmiyorsanız ” DNS nasıl değiştirilir” diye blogumuzun üst kısmında arama yaparak ilgili makaleye ulaşabilirsiniz.

5- Bu işlemleri yaparken ara ara ctrl F5 ile siteyi yeniden yüklemeyi denemenizde fayda vardır.